Ajankohtaista

Uutiset

Pakkopalautukset Irakiin ja Afganistaniin lopetettava

Changemaker-nuorisoverkosto on perustanut Pakkomatkat-matkatoimiston. Matkatoimiston toimintamalli on otettu valtiolta ja teemme pakkopalautuksia Irakiin ja Afganistaniin. Kirkkopäivillä kyselemme kansalaisilta mielipidettä tähän uuteen toimintamalliimme, ja vastalauseet kerätään adressiin, joka viedään pääministeri Juha Sipilälle ja sisäministeri Paula Risikolle kesäkampanjan päätteeksi.

Lue koko uutinen

Katso kaikki uutiset

Blogit

Yritysvastuuseen on velvoitettava lailla

Olen päässyt viime viikkoina katsomaan kaksi ajatuksia herättävää elokuvaa: suklaasta kertovan Drk side of Chocolate:n ja vaatteista kertovan The true Cost:n. Nämä ovat sitä elokuvatyyppiä, josta tietää syödä popparinsa etukäteen, koska kohta ne eivät enää maistu. Välillä on kuitenkin hyödyllistä katsoa sellaista, mistä suuttuu oikein kunnolla. Molemmissa elokuvissa toistuu sama kaava: globaali kauppa onnistuu tarjoamaan […]

Lue koko artikkeli

Mikä auttaa maailmantuskaan?

Katso kaikki blogit

Haastattelut

Valokeilassa vapaaehtoinen 3/2017: Thelma Nylund

Tällä palstalla esitellään kuukausittain yksi eri puolilla Suomea asuvista ja eri tavoin Changemakerin toiminnassa mukana olevista vapaaehtoisista. Vuorossa Thelma Nylund Lopelta.

Lue koko haastattelu

Katso kaikki haastattelut

Juttuja Globalistista

Neeta Jääskö kielen ja kulttuurin puolella

Kielen ja kulttuurin puolella

Alkuperäiskansojen oikeuksien ajaminen pitää saamelaisen Neeta Jääskön liikkeessä.

Lue koko artikkeli

Merten monet uhat

Katso kaikki artikkelit

Globalisti-lehti

Globalisti 2/2016 kansi: Senegalilainen nainen rannalla korin kanssa

Globalisti 2/2016

Kalastus on tärkeä elinkeino ja kala merkittävä proteiinin lähde etenkin monissa kehitysmaissa. Liikakalastus uhkaa kuitenkin tyhjentää maailman meret. Meriä uhkaavat myös monet muut tekijät, kuten ilmastonmuutos ja roskaantuminen. Mitä voisimme tehdä merien suojelemiseksi? Miten kuluttaa kestävämmin?

Lue lisää lehdestä

Globalisti 1/2016

Globalisti 2/2015

Globalisti 1/2015

Katso kaikki lehdet

Kannanotot

Oikeuksien rajoittaminen ja valvonnan lisääminen eivät ratkaise paperittomuutta

Järjestöt: ministeriön uusi toimenpideohjelma paperittomille uhkaa ihmisarvoa ja ihmisoikeuksia. Ministeriö ehdottaa oikeuksien rajoittaimista ja valvonnan lisäämistä, nämä toimet eivät ratkaise paperittomien tilannetta, ne ainoastan tekevät siitä tukalamman. Vaadimme, että jokaisen perustavanlaatuiset oikeudet ja maahanmuuttopolitiikka erotetaan toisistaan selkeästi ja että lyhytnäköisestä politiikasta luovutaan. Haluamme rakentaa yhdessä turvallista ja avointa Suomea, jossa jokaisen perusoikeuksista huolehditaan. Turvaa etsivien ihmisten tulisi olla tervetulleita Suomeen.

Lue koko kannanotto

Katso kaikki kannanotot

Tapahtumakalenteri

Helsinki
Nilsiä
Pori
Hanko

Katso kaikki tapahtumat

Katso kaikki galleriat

Kampanjat

Rauhanradikaali-kampanjan kuva

Rauhanradikaali

Vuonna 2015 Changemaker kampanjoi väkivaltaisen radikalisoitumisen ehkäisemiseksi. Rauhanradikaali -kampanjallaan verkosto haluaa toisaalta muuttaa radikalisaatiosta käytävää keskustelua ja avata nuorten radikalistoitumiseen liittyviä moninaisia syitä sekä toisaalta toteuttaa rauhankasvatusta ympäri Suomea.

Lue lisää kampanjasta

Rauhantekijä

Katso kaikki kampanjat