Ajankohtaista

Uutiset

Reilu joukko Haapavedeltä tuli maalaamaan oman kalansa.

Changemaker mukana Maata näkyvissä -festareilla – tule sinäkin!

Changemaker suuntaa 17.-19.11. Turkuun ja kutsuu mukaan myös sinut! Silloin järjestetään nimittäin Maata näkyvissä -festarit, missä esittelemme verkostomme toimintaa ja rekrytoimme uusia jäseniä. Tapahtuman aikana rakentuu myös taideteos!

Lue koko uutinen

Katso kaikki uutiset

Blogit

Omatuntomme ei pitäisi olla myytävänä

Ihmisoikeuksia puolustavat länsimaat Suomea myöten käyvät aktiivisesti asekauppaa sotaa käyviin valtioihin, joissa kohteena ovat siviilit ja sairaalat. Jemenissä sairaaloiden pommittaminen on aiheuttamassa ennennäkemättömän suuren koleraepidemian.

Lue koko artikkeli

Mikä auttaa maailmantuskaan?

Katso kaikki blogit

Haastattelut

Valokeilassa vapaaehtoinen 5/2017: Julia Manni

Tällä palstalla esitellään kuukausittain yksi eri puolilla Suomea asuvista ja eri tavoin Changemakerin toiminnassa mukana olevista vapaaehtoisista. Vuorossa Julia Manni Helsingistä.

Lue koko haastattelu

Katso kaikki haastattelut

Juttuja Globalistista

matkustajat täydessä metrovaunussa

Naiset erillisissä metrovaunuissa

Naisten kokema seksuaalinen häirintä julkisissa tiloissa ja liikenteessä on globaali ongelma. Meksikon pääkaupungin metrossa tapahtuvaa häirintää on yritetty poistaa perustamalla vain naisille tarkoitettuja metrovaunuja ja kampanjoimalla seksuaalista häirintää vastaan.

Lue koko artikkeli

Katso kaikki artikkelit

Globalisti-lehti

Globalistin kansikuvassa nuori nainen

Globalisti 2/2017

Naiset kohtaavat sukupuoleensa pohjautuvaa sortoa ja syrjintää ympäri maailmaa. Monissa kehittyvissä maissa naisilla on miehiä vähemmän poliittista tai taloudellista valtaa. Naisten oikeuksia rajoitetaan niin kulttuurisiin perinteisiin kuin poliittisiin päätöksiin vedoten. Naisten asemaa voidaan kuitenkin parantaa. Monet rohkeat edelläkävijät ovat alkaneet purkaa sortavia rakenteita pala kerrallaan. Teemanumeron artikkeleissa kerrotaan naisia koskevista kehityskysymyksistä ja siitä, miten niitä ratkaistaan.

Lue lisää lehdestä

Globalisti 2/2016

Globalisti 1/2016

Katso kaikki lehdet

Kannanotot

Oikeuksien rajoittaminen ja valvonnan lisääminen eivät ratkaise paperittomuutta

Järjestöt: ministeriön uusi toimenpideohjelma paperittomille uhkaa ihmisarvoa ja ihmisoikeuksia. Ministeriö ehdottaa oikeuksien rajoittaimista ja valvonnan lisäämistä, nämä toimet eivät ratkaise paperittomien tilannetta, ne ainoastan tekevät siitä tukalamman. Vaadimme, että jokaisen perustavanlaatuiset oikeudet ja maahanmuuttopolitiikka erotetaan toisistaan selkeästi ja että lyhytnäköisestä politiikasta luovutaan. Haluamme rakentaa yhdessä turvallista ja avointa Suomea, jossa jokaisen perusoikeuksista huolehditaan. Turvaa etsivien ihmisten tulisi olla tervetulleita Suomeen.

Lue koko kannanotto

Katso kaikki kannanotot

Tapahtumakalenteri

Jyväskylä
Jyväskylä
Espoo
Helsinki
Helsinki

Katso kaikki tapahtumat

Katso kaikki galleriat

Kampanjat

Rauhanradikaali-kampanjan kuva

Rauhanradikaali

Vuonna 2015 Changemaker kampanjoi väkivaltaisen radikalisoitumisen ehkäisemiseksi. Rauhanradikaali -kampanjallaan verkosto haluaa toisaalta muuttaa radikalisaatiosta käytävää keskustelua ja avata nuorten radikalistoitumiseen liittyviä moninaisia syitä sekä toisaalta toteuttaa rauhankasvatusta ympäri Suomea.

Lue lisää kampanjasta

Rauhantekijä

Katso kaikki kampanjat