Ajankohtaista

Uutiset

Pertti, Elina ja Sini

Changemakerin uusi työntekijä: Elina Mäkilä

Turvapaikanhakijanuorten unelmat mobiilivideolla -hankkeen uutena projektikoordinaattorina on aloittanut Elina Mäkilä. Hän vastaa hankkeeseen liittyvistä koulutuksista sekä nettisivujen ja videoiden tuotantoon liittyvistä asioista.

Lue koko uutinen

Katso kaikki uutiset

Blogit

pikkuartikkelikuva

Miksei vieläkään ole rauhaa?

”Avaan television, uutiset alkaa. Maailma kiehuu, maailma pauhaa. Oioioioioi, miksei vieläkään ole rauhaa?” laulaa Tuure Kilpeläinen. Vietin huhtikuun alussa viikon Israelissa ainejärjestömme järjestämällä matkalla. Suurien monoteististen maailmanuskontojen – juutalaisuuden, kristinuskon ja islamin – alkulähteillä käymisen kannalta kokemus oli hieno, mutta uskonnollisen valaistumisen sijaan olen kotiin palattuani kärsinyt lähinnä maailmantuskasta. Mielessä on pyörinyt Israelin levoton yhteiskunnallinen […]

Lue koko artikkeli

Veronkierron maailman suuri murtuma

Kuivatulla perunalla on asiaa

Katso kaikki blogit

Haastattelut

Matias Uusisilta

Valokeilassa vapaaehtoinen 4/2016: Matias Uusisilta

Tällä palstalla esitellään kuukausittain yksi eri puolilla Suomea asuvista ja eri tavoin Changemakerin toiminnassa mukana olevista vapaaehtoisista. Vuorossa Matias Uusisilta Espoosta.

Lue koko haastattelu

Katso kaikki haastattelut

Juttuja Globalistista

Kambodzalaiset changemakerit puistossa

Koulutus on jokaisen oikeus

Turkulainen changemaker Marika Latva-Kyyny tutustui Kambodžan Changemakerin toimintaan Phnom Penhissä viime syksynä. Nuoret suunnittelevat nyt kampanjaa, jonka aiheena on oikeus koulutukseen, sillä he uskovat koulutuksen voivan johtaa maan parempaan tulevaisuuteen.

Lue koko artikkeli

Katso kaikki artikkelit

Globalisti-lehti

Globalistin 1/2016 kansikuva

Globalisti 1/2016

Köyhyyttä on monenlaista: näkyvää ja näkymätöntä, rakenteellista, suhteellista ja absoluuttista. Mutta mitä nämä sanat oikeastaan tarkoittavat? Mitä on köyhyys Suomessa ja maailmalla? Mitä nuoret ajattelevat köyhyydestä? Entä miksi jotkut valitsevat vapaaehtoisesti vaatimattoman elämäntavan?

Lue lisää lehdestä

Globalisti 2/2015

Globalisti 1/2015

Globalisti 2/2014

Katso kaikki lehdet

Kannanotot

Suomen lopetettava asevienti Saudi-Arabiaan

Suomi on allekirjoittanut öljyvaltion kanssa yhteisymmärryspöytäkirjan ”puolustusmateriaaliyhteistyöstä”.

Lue koko kannanotto

Katso kaikki kannanotot

Tapahtumakalenteri

Joensuu
Tampere
Helsinki
Helsinki

Katso kaikki tapahtumat

Katso kaikki galleriat

Kampanjat

Rauhanradikaali-kampanjan kuva

Rauhanradikaali

Vuonna 2015 Changemaker kampanjoi väkivaltaisen radikalisoitumisen ehkäisemiseksi. Rauhanradikaali -kampanjallaan verkosto haluaa toisaalta muuttaa radikalisaatiosta käytävää keskustelua ja avata nuorten radikalistoitumiseen liittyviä moninaisia syitä sekä toisaalta toteuttaa rauhankasvatusta ympäri Suomea.

Lue lisää kampanjasta

Rauhantekijä

Katso kaikki kampanjat