Ajankohtaista

Uutiset

COP21-video

Videoterveisiä COP21-neuvotteluihin

Changemaker-verkostot ympäri maailmaa ovat lähettäneet videoterveisiä Pariisin YK:n ilmastoneuvotteluihin matkaaville päättäjille. Suomen Changemaker pakkaa repullisen tarvittavia asioita Suomen pääneuvottelija Harri Laurikalle.

Lue koko uutinen

Katso kaikki uutiset

Blogit

changeyourshoes

Mistä kenkämme tulevat? Avoimuudella eettisempään tuotantoon

On lähes mahdotonta tietää missä kaikkialla pari kenkiä tai t-paita on valmistettu. Vielä vaikeampaa on selvittää millaisissa oloissa työtä tehdään tai mitkä ovat vaikutukset ympäristölle. Globaalissa kenkä- ja vaatetuotannossa matalat palkat, huonot työolot ja vaarallisten kemikaalien käyttö on arkipäivää. Silti tuotantoketjun avoimuus on vähäistä. Rana Plazan onnettomuuden jälkeen oli lähes mahdoton saada selville, mitkä yritykset teettivät […]

Lue koko artikkeli

Katso kaikki blogit

Haastattelut

11825093_941509749256125_3400009601381653884_n

Valokeilassa vapaaehtoinen 11/2015: Noora Mattila

Kuka olet? Olen parikymppinen teologian opiskelija Joensuusta. Kotoisin olen keskeltä Lappia, Sodankylän Lokasta. Miten vietät vapaa-aikasi? Olen monessa mukana, joten minulla ei juuri ole vapaa-ajankäyttöongelmia. Harrastuksiini kuuluu paljon järjestötoimintaa ja luottamustehtäviä. Tykkään viettää aikaa ystävien kanssa, laulan kuorossa, soitan omaksi ilokseni pianoa ja kitaraa, ja olen myös aktiivisesti mukana seurakunnan toiminnassa. Miten tulit mukaan Changemakeriin? […]

Lue koko haastattelu

Katso kaikki haastattelut

Juttuja Globalistista

Iitu

Oman kulttuurin voi koota itse

Namibiassa kasvanut Iida-Liisa Repo palasi Suomeen teini-ikäisenä ja koki synnyinmaansa maahanmuuttajan silmin.

Lue koko artikkeli

Katso kaikki artikkelit

Globalisti-lehti

Globalisti 2/2015 kansikuva

Globalisti 2/2015

Monikulttuurisuus ja kulttuurien kohtaaminen. Siirtolaisuus ja maahanmuutto. Pakolainen ja turvapaikanhakija. Mitä nämä sanat oikeastaan tarkoittavat? Lehdessä tutustutaan globaaliin muuttoliikkeeseen myös suomalaisen paluumuuttajan näkökulmasta, vieraillaan maansisäisellä evakkoleirillä sekä pohditaan talouden ja inhimillisyyden merkitystä maahanmuuttokeskustelun taustalla.

Lue lisää lehdestä

Globalisti 1/2015

Globalisti 2/2014

Globalisti 1/2014

Katso kaikki lehdet

Kannanotot

Järjestöt: Konfliktimineraalien tuontia tulee säännellä

Changemaker on lähettänyt yhdessä kymmenen muun kansalaisjärjestön kanssa kirjeen ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Lenita Toivakalle konfliktimineraalien käytön rajoittamiseksi.

Lue koko kannanotto

Katso kaikki kannanotot

Tapahtumakalenteri

Helsinki
Jyväskylä
Helsinki
Jyväskylä
Helsinki

Katso kaikki tapahtumat

Katso kaikki galleriat

Kampanjat

Rauhanradikaali-kampanjan kuva

Rauhanradikaali

Vuonna 2015 Changemaker kampanjoi väkivaltaisen radikalisoitumisen ehkäisemiseksi. Rauhanradikaali -kampanjallaan verkosto haluaa toisaalta muuttaa radikalisaatiosta käytävää keskustelua ja avata nuorten radikalistoitumiseen liittyviä moninaisia syitä sekä toisaalta toteuttaa rauhankasvatusta ympäri Suomea.

Lue lisää kampanjasta

Rauhantekijä

Katso kaikki kampanjat