Valokeilassa vapaaehtoinen 10/2016: Jonna Heikkilä

Tällä palstalla esitellään kuukausittain yksi eri puolilla Suomea asuvista ja eri tavoin Changemakerin toiminnassa mukana olevista vapaaehtoisista.

Kuka olet?

Olen Jonna Heikkilä, 22-vuotta. Kotoisin olen Haapavedeltä.

Kerro kolme asiaa itsestäsi.

Rakastan matkustaa Lapissa ja Pohjois-Norjassa, olen kiinalaisen ruoan ystävä ja lempivuodenaikani on ehdottomasti talvi.

Miten vietät vapaa-aikaasi?

Vietän vapaa-aikaani mm. syömällä ja nukkumalla hyvin, katsomalla elokuvia, lauleskelemalla, kiertelemällä kirjastossa sekä kokeilemalla kaikenlaista uutta ja hauskaa. Tärkeintä on positiivisuus, että jokaisen päivän jälkeen on olo, että olipas hauskaa.

Miten tulit mukaan Changemakeriin?

Olen ollut jo kauan, varmaan yläasteikäisestä lähtien kiinnostunut mm. ihmisten perusoikeuksista ja ilmaston sekä luonnon suojelusta. Changemakerin aihealueet ovat aina mietityttäneet minua. Kun loppuvaiheessa sosionomi-opintoja alkoi olla paljon vapaa-aikaa, ajattelin, että voisin alkaa vetämään pientä paikallisryhmää, ja ehkä siten tehdä näiden kiinnostavien asioiden tiimoilta muutakin kuin vain pohtia omassa mielessäni.

Olet Haapaveden paikallisryhmän yhteyshenkilö. Millaista toimintaa olette järjestäneet?

Kokoonnumme noin joka toinen viikko jonkin kiinnostavan teeman äärellä ja pohdimme sitä mm. dokumentin tai artikkeleiden pohjalta. Olemme myös maistelleet vegaaniruokia sekä käyneet esittelemässä Changemakerin toimintaa koululla.

Jos voisit poistaa yhden epäkohdan maailmasta, mikä se olisi ja miksi?

Ehkä poistaisin välinpitämättömyyden ja sen asenteen, että ”ei nyt yksi ihminen voi tehdä mitään”. Tämä epäkohta maailmassa nimittäin aiheuttaa tai ainakin edesauttaa niin montaa epäkohtaa! Toivoisin kovasti, että ihmiset jaksaisivat uskoa siihen, että muutos on mahdollinen, jos siihen uskoo ja jos sen puolesta toimii. Ja että yhdenkin ihmisen tekemiset ja tekemättä jättämiset vaikuttavat kyllä. Pienistä puroista kasvaa iso virta.

Terveisesi muille changemakereille.

Hauskaa tulevaa talvea kaikille ja muistakaa käydä usein pulkkämäessä ja lumiukkoja rakentelemassa! 🙂