Paikalliseen toimintaan

Changemaker – Opas toimintaan

Changemaker - Opas toimintaan kansi

Tämä materiaali on sinulle, joka olet kiinnostunut toimimaan oikeudenmukaisemman maailman puolesta!

Opas sisältää kattavasti tietoa Changemaker-verkostosta sekä paikallisryhmien toiminnasta. Oppaassa on myös runsaasti erilaisia toimintaideoita sekä luku- ja elokuvavinkkejä, joiden avulla verkoston teemoja – rauha, velka ja ympäristö – voi käsitellä esimerkiksi paikallisryhmän kokoontumisessa. Toimintaideoita voi vapaasti soveltaa omaan käyttöön sopiviksi.

Lataa Changemaker – Opas toimintaan (pdf, aukeaa uuteen ikkunaan)

Ideoita paikalliseen toimintaan, syksy 2018

toimintaideat2017kEtsitkö vinkkejä paikalliseen toimintaan tai nuorteniltojen pohjaksi? Tähän materiaaliin olemme koonneet valmiita toimintaideoita paikallisen toiminnan tueksi aina lukukaudeksi kerrallaan. Vinkkejä voi käyttää sellaisenaan tai niiden pohjalta voi ideoida juuri oman näköistä toimintaa.

Lataa toimintavinkit, syksy 2018 (pdf, aukeaa uuteen ikkunaan).

Voit myös tutustua aiempiin vinkkeihin:  toimintavinkit, kevät 2018toimintavinkit, syksy 2017 ja toimintavinkit, kevät 2017 (pdf, aukeaa uuteen ikkunaan).

Changemaker tukee paikallista toimintaa myös tarjoamalla kampanjakoulutusta sekä -materiaaleja ja valmiita toimintamalleja vaikuttamistoimintaan. Kysy lisää vaikkapa toimisto@changemaker.fi -osoitteesta!

Globalisti

Globalistit 2016Globalisti on Changemakerin oma lehti, jota tekevät verkoston vapaaehtoiset. Lehdestä saa tietoa kehityskysymyksistä sekä Changemakerin toiminnasta.

Globalisti ilmestyy sekä painettuna että nettiversiona. Tutustu aiempiin numeroihin täällä.

 

Rauhan tekijät

Rauhan tekijät -oppaan kansiHaluatko oppia enemmän rauhankysymyksistä helposti lähestyttävällä tavalla? Onko paikallisryhmääsi pyydetty kouluvierailulle kertomaan Changemakerista? Oletko lähdössä isoseksi riparille tai muuten vaan nuorisoryhmää vetämään ja kaipaat neuvoja, tietoa ja harjoitteita?

Jos vastasit kyllä johonkin ylläolevista, Rauhan tekijät -materiaali on sinulle tehty! Oppaaseen on koottu asiatietoa erilaisten globaalien kysymysten vaikutuksista rauhaan, hauskoja ja monipuolisia rauhateemaan liittyvä harjoituksia, eripituisia tuntisuunnitelmia, pohdintoja ja linkkivinkkejä.

Lataa Rauhan tekijät -materiaali (pdf, aukeaa uuteen ikkunaan) tai tilaa opas alla olevalla lomakkeella.

Rippikoulupaketti maailmanmuuttajille

rippikoulupakettiChangemakerin Rippikoulupaketti maailmanmuuttajille tarjoaa monipuolisesti ideoita kansainvälisen diakonian käsittelyyn. Paketin tavoitteena on tehdä nuorille innostavalla tavalla tutuksi, mitä on kansainvälinen diakonia ja globaali vastuu, haastaa heidät keskustelemaan näistä teemoista ja vaikuttamismahdollisuuksistaan, sekä sytyttää heissä halu toimia oikeudenmukaisemman maailman puolesta.

Monipuolinen paketti soveltuu erittäin monenlaisiin tilanteisiin, kuten rippikoulujen kansainvälisyyspäiviin ja kouluvierailuihin. Paketin toiminnalliset harjoitteet, kuten Take a step forward- rooliharjoite, kannustavat nuoria omien arvojensa pohtimiseen. Paketin eri osioita yhdistelemällä voitte koota juuri teidän tarpeisiinne sopivan kokonaisuuden. Rippikoulupaketin toteutuksesta voi vastata kuka tahansa. Paketti sisältää hyvät ohjeet ja sitä on helppo käyttää.

Lataa Changemakerin Rippikoulupaketti maailmanmuuttajille (pdf, aukeaa uuteen ikkunaan).

Pakettiin kuuluvan power point -esityksen kansainvälisestä diakoniasta voit ladata tästä: Rippikoulupaketti maailmanmuuttajille (ppt, aukeaa uuteen ikkunaan).

Changemakerin esite ja juliste

Esite 2016Changemakerin toimintaa esittelevää yleisesitettä on kätevä jakaa tutuille ja tuntemattomille. Seinätilaa voi puolestaan koristaa Changemakerin A2-kokoisella julisteella, joka kulkee postitse kätevästi taitettuna.

Changemaker-juliste

 

 

Tutustu materiaaleihin tarkemmin:
Changemaker-esite (pdf) ja  Juliste (pdf) (materiaalit aukeavat uuteen ikkunaan).

Jäsenrekrytointilomake

Ryhdy hankkimaan Changemakerille uusia jäseniä! Lataa lista tästä (pdf, aukeaa uuteen ikkunaan). Kun hankit uusia jäseniä, keräät pisteitä, joita vastaan saat omaksesi hienoja Changemaker-tuotteita!

 

Materiaaleja on saatavilla painettuna Changemakerin toimistolta. Materiaalit ovat maksuttomia.

 

Tilaa materiaaleja

  • Yhteystiedot

  • Materiaalit ja määrät

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Changemaker on osa Kirkon Ulkomaanapua. Lisätietoa siitä, miten huolehdimme tietosuojasta ja miten käsittelemme meille antamiasi henkilötietoja saat täältä (linkki avautuu uuteen ikkunaan). Sivuilta löydät myös henkilörekisteriselosteet.