Seurakunnille ja oppilaitoksille

Rauhan tekijät

Rauhan tekijät -oppaan kansi

Etsitkö ideoita, miten käsitellä rauhankysymyksiä nuorten kanssa innostavalla ja helposti lähestyttävällä tavalla?

Changemakerin uudessa Rauhan tekijät -materiaalissa vastaamme näihin toiveisiin! Oppaaseen on koottu asiatietoa erilaisten globaalien kysymysten vaikutuksista rauhaan, hauskoja ja monipuolisia rauhateemaisia harjoituksia, eripituisia tuntisuunnitelmia, pohdintoja ja linkkivinkkejä. Materiaalista löytyy lisäksi kolme valmista rauhateemaista hartautta erilaisissa tilanteissa käytettäväksi.

Lataa Rauhan tekijät -materiaali (pdf, aukeaa uuteen ikkunaan) tai tilaa opas alla olevalla lomakkeella. Materiaali on täysin ilmainen.

Rippikoulupaketti maailmanmuuttajille

rippikoulupakettiChangemakerin Rippikoulupaketti maailmanmuuttajille tarjoaa monipuolisesti ideoita kansainvälisen diakonian käsittelyyn. Paketin tavoitteena on tehdä nuorille innostavalla tavalla tutuksi, mitä on kansainvälinen diakonia ja globaali vastuu, haastaa heidät keskustelemaan näistä teemoista ja vaikuttamismahdollisuuksistaan, sekä sytyttää heissä halu toimia oikeudenmukaisemman maailman puolesta.

Paketti soveltuu käytettäväksi sekä oppitunneilla että iltaohjelmassa, ja se sisältää myös erityyppisiä hartausvaihtoehtoja. Paketin toiminnalliset harjoitteet, kuten Take a step forward- rooliharjoite, kannustavat nuoria omien arvojensa pohtimiseen. Monipuolinen paketti ottaa huomioon myös erilaiset oppijat rippileireillä ja näyttää, että vakavia aiheita voi käsitellä myös hauskalla ja luovalla tavalla. Paketin eri osioita yhdistelemällä voitte koota juuri teidän leirillenne sopivan kokonaisuuden.

Rippikoulupaketin toteutuksesta voi vastata Changemakerin vapaaehtoinen tai seurakunnan työntekijä. Ota siis paketti rohkeasti käyttöösi!

Lataa Changemakerin Rippikoulupaketti maailmanmuuttajille (pdf)

Pakettiin kuuluvan power point -esityksen kansainvälisestä diakoniasta voit ladata tästä: Rippikoulupaketti maailmanmuuttajille (ppt)

Changemaker – Opas toimintaan

Changemaker - Opas toimintaan kansi

Oppaassa on runsaasti erilaisia toimintaideoita sekä luku- ja elokuvavinkkejä, joiden avulla verkoston teemoja – rauha, velka ja ympäristö – voi käsitellä nuorten kanssa. Toimintaideoita voi vapaasti soveltaa omaan käyttöön sopiviksi.

Opas sisältää myös kattavasti tietoa Changemaker-verkostosta, joten sen avulla voit kannustaa nuoria itse toimimaan oikeudenmukaisemman maailman puolesta.

Lataa Changemaker – Opas toimintaan (pdf)

Changemakerin esite ja juliste

Esite 2016Joko teidän seurakunnassanne on jaossa Changemakerin toimintaa esitteleviä yleisesitteitä? Ilmettä nuorisotilan seinälle tuo puolestaan Changemakerin A2-kokoinen juliste, joka kulkee postitse kätevästi taitettuna.

Changemaker-juliste

 

Tutustu materiaaleihin tarkemmin:
Changemaker-esite (pdf), Juliste (pdf)

Globalisti

Globalistit 2016Globalisti on Changemakerin oma lehti, jota tekevät verkoston vapaaehtoiset. Lehden tavoite on lisätä tietoa kehityskysymyksistä ja innostaa nuoria toimimaan globaalin oikeudenmukaisuuden puolesta.

Globalisti ilmestyy sekä painettuna että nettiversiona. Lehteä voi tilata esimerkiksi seurakunnan nuortentilaan.  Tutustu aiempiin numeroihin täällä.

 

Kaikkia näitä materiaaleja on saatavilla painettuna Changemakerin toimistolta. Materiaalit ovat maksuttomia.

Tilaa materiaaleja

  • Yhteystiedot

  • Materiaalit ja määrät

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Changemaker on osa Kirkon Ulkomaanapua. Lisätietoa siitä, miten huolehdimme tietosuojasta ja miten käsittelemme meille antamiasi henkilötietoja saat täältä (linkki avautuu uuteen ikkunaan). Sivuilta löydät myös henkilörekisteriselosteet.