Lokalgrupper

Paikallisryhmäpäivässä tutustuttiin yhdessä uudistuneisiin verkkosivuihin.

Changemaker verkar även lokalt. Våra lokalgrupper runtom i Finland samlas regelbundet till utbildningstillfällen, film- och temakvällar, kampanjarbete eller för att göra något annat som gruppen är intresserad av. Lokalgrupperna kan själva välja på vilket sätt de vill verka för global rättvisa. Finn din närmaste lokalgrupp här eller starta din egen grupp!

För tillfället kan du finna Changemaker-grupper på fem orter: Esbo, Jyväskylä, Seinäjoki, Tammerfors och Åbo.

Nätverket ger grupperna fria händer att ordna program enligt eget tycke och smak inom det gemensamma omfattande temat global rättvisa. Men vad ska man göra? Inspireras er grupp kanske av något ämne ni kunde fördjupa er i t ex i en bokcirkel? Eller kanske ni vill piffa upp gamla kläder eller tillreda mat tillsammans i etisk och ekologisk anda? Ni kan också fördjupa er i Changemakers riksomfattande kampanjer. En litteratur- eller diskussionskväll blir kanske intressantare med en inbjuden expert. Det viktigaste, oberoende av vad man gör, är att gruppen tycker att verksamheten är ett trevligt sätt att skapa Changemaker-stämning på lokal nivå.

Changemakers lokalgrupper är öppna för alla och nya medlemmar är alltid välkomna!

Mera information om verksamheten i den lokalgrupp som intresserad dig, får du genom att ansluta dig till gruppens e-postningslista eller facebook-grupp. Du kan även kontakta gruppens kontaktperson eller Changemakerkontoret.

Om det inte finns en lokalgrupp på din ort, är det väldigt enkelt att grunda en! Anvisningar och tips på aktiviteter finns i Changemakers Från idé till handling! – Handbok för lokalgruppsaktiva (pdf, öppnas till andra fönster).