Valokeilassa vapaaehtoinen 1/2016: Iman Tuulenvirta

Tällä palstalla esitellään kuukausittain yksi eri puolilla Suomea asuvista ja eri tavoin Changemakerin toiminnassa mukana olevista vapaaehtoisista.

Kuka olet?

Helsinkiläistynyt hämeenlinnalainen, joka opiskelee tekstiilisuunnittelua ja toimii opiskelijakuntansa edustajiston varapuheenjohtajana. Tottelen paremmin nimeä Imppu kuin Iman.

Kerro kolme asiaa itsestäsi.

Iloitsen elämän pienistä asioista ja ne ruokkivat luovuuttani. Oletko esimerkiksi huomannut kuinka kaataessasi kuumaa vettä kuppiin, höyry kerääntyy kupin reunalle pienenpieniksi vesipisaroiksi? Ne ovat kauniita ja täydellisessä järjestyksessä. Luulisi, että kannan mukanani aina muistiota ja kynää, piirtääkseni tuollaisia tilanteita, mutta en sitä tee. Luovanalan tyypiksi teen harvoin luonnoksia, johtunee ”säästä paperia ja luontoa” -luonteestani.

Miten tulit mukaan Changemakeriin?

Facebook ilmoitti ”ystäväsi osallistuvat tapahtumaan lähellä sinua”, ja kun klikkasin tapahtuman auki, oli kyseessä Changemakerin koulutusviikonloppu, johon ilmottautuminen oli menossa umpeen 20 minuutin sisään. Siinä paniikissa ilmottauduin mukaan ja vasta sen jälkeen tulin ajatelleeksi, ”niin mihin sitä nyt tulikaan ilmottauduttua”. Vietin seuraavan tunnin Changemakerin nettisivuilla ja huomasin pian, että Changemaker on minunlaiseni järjestö.

Millä tavoin olet osallistunut verkoston toimintaan?

Olen Changemakerin postituslistoilla ja olen sitä kautta ajantasalla järjestön toiminnasta. Enemmän olen ollut mukana Globalisti-lehden kautta. Vielä en ole tosin päässyt omaa kirjoutusta lehteen kirjoittamaan, mutta eiköhän sekin pian muutu. Lisäksi olen majoittanut muita changemakereitä, kun he ovat pääkaupunkiseudulla vierailleet.

Milloin tunsit muuttaneesi maailmaa?

Kun 14-kesäisenä vastoin äidin tahtoa osallistuin Pride-kulkueeseen. Kulkueet ja miekkarit ovat sen jälkeen tuntuneet omalta paikalta ja tiesin, että vaikka oppiaineena yhteiskuntaoppi oli tylsää, se veti minua puoleensa. Sen jälkeen olen ollut nuorisopuolueissa sekä erilaisissa järjestötöissä mukana. Valmistumisen jälkeen haluaisin yhdistää kaksi intohimoani, tekstiilisuunnittelun ja järjestötoiminnan: Suunnata katseeni tekstiilienbisneksessä olevien työntekijöiden työoloihin ja olla mukana vaihtoehtoisten kestävien materiaalien suunnittelussa.

Miten innostaisit muita mukaan Changemaker-toimintaan?

Rohkeasti vain mukaan toimintaan! Changemakerit on aivan mahtava porukka ja heihin on helppo tutustua. Aktivismi on helppoa kun sitä tekee ihanien tyyppien kanssa. Ja tietenkin on plussaa, jos omat arvot klikkaa Changemakerin arvojen kanssa.

Terveisesi muille changemakereille.

Pus pus, toivottavasti nähdään pian!