Materiaalit

Changemaker tuottaa ja tarjoaa monipuolisia vaikuttamiseen liittyviä materiaaleja. Voit tilata materiaaleja sivun alaosasta löytyvällä lomakkeella. Kaikki materiaalit ovat ilmaisia. Materiaalit ovat saatavilla myös pdf-tiedostoina sekä ruotsinkielisinä versioina.

Ei kestä! Materiaalipaketti ylikulutuksesta

Ei kestä! -materiaalipaketti ylikulutukseen pitää sisällään löydät tiiviin katsauksen ylikulutuksen syihin ja seurauksiin. Materiaalissa pohditaan, miten omasta kuluttamisesta voisi tehdä harkitumpaa sekä miten kiertotaloutta voi edistää arjessa. Materiaaliin on koottu runsaasti harjoitteita ja toimintaideoita kuluttamisen käsittelemiseen nuorten kanssa. Materiaali on osa Changemakerin ylikulutuksen vastaista Ei kestä! -kampanjaa.

Lataa Ei kestä! materiaalipaketti ylikulutuksesta (pdf, aukeaa uuteen ikkunaan)

Rauhan puolella – Changemakerin materiaali Ukrainan sodasta seurakuntien käyttöön

Ukrainalaisia lapsia. Edessä teksti "Rauhan puolella"Rauhan puolella on Changemakerin materiaali Ukrainan sodasta seurakuntien käyttöön. Erityisesti seurakuntien nuorisotyölle suunnattu materiaali antaa pohjaa nuorten kanssa käytäville keskusteluille ja pohdinnoille Ukrainan sodasta. Materiaalin tarkoituksena on avata keskustelua sotien juurisyistä ja siitä, miten jokainen voi rakentaa rauhaa omassa arjessaan.

Lataa Rauhan Puolella – Changemakerin materiaali Ukrainan sodasta seurakuntien käyttöön (pdf, aukeaa uuteen ikkunaan)

Yhteinen pallo – opas kriittiseen globaalikasvatukseen

Suurennuslasi, jonka alla on maapallon kartta ylösalaisin.Yhteinen pallo – opas kriittiseen globaalikasvatukseen johdattelee lukijansa tarkastelemaan maailmaa uusista näkökulmista. Oppaassa haastetaan lukijoiden käsityksiä elämästä eri puolilla maailmaa, avataan miten yhteiskunnalliset rakenteet ja globaalit kysymykset vaikuttavat elämiimme sekä kannustetaan vaikuttamaan oikeudenmukaisemman maailman puolesta.

Lataa Yhteinen pallo – opas kriittiseen globaalikasvatukseen (pdf, aukeaa uuteen ikkunaan)

Roolikorttiharjoite

Roolikorttiharjoite on päivitetty versio Rippikoulupaketin Take a step forward -harjoitteesta. Harjoitteessa osallistujat eläytyvät hahmoihin, kasvattavat tietoisuuttaan epäoikeudenmukaisuudesta ja tarkastelevat kriittisesti omia ennakko-oletuksiaan elämästä ympäri maailmaa.

Lataa Roolikorttiharjoite (pdf, aukeaa uuteen ikkunaan)

Vaikuttamistoiminnan opas

Changemakerin Vaikuttamistoiminnan opas johdattelee lukijan vaikuttamisen pariin ja antaa keinoja sekä innostusta rakentaa oikeudenmukaisempaa maailmaa. Oppaassa esitellään myös Changemakerin tekemää vaikuttamistyötä ja se sisältää harjoitteita, joiden avulla vaikuttamista voi pohtia eteenpäin.

Lataa Vaikuttamistoiminnan opas (pdf, aukeaa uuteen ikkunaan)

Rauhan tekijät

Rauhan tekijät -oppaan kansi

Rauhan tekijät –materiaali antaa vinkkejä rauhankysymysten käsittelemiseen nuorten kanssa. Oppaaseen on koottu tietoa globaalien kysymysten vaikutuksista rauhaan, helposti lähestyttäviä rauhateemaisia harjoituksia, tuntisuunnitelmia sekä lukuvinkkejä. Materiaalista löytyy lisäksi kolme valmista rauhateemaista hartautta erilaisissa tilanteissa käytettäväksi.

Lataa Rauhan tekijät -materiaali (pdf, aukeaa uuteen ikkunaan)

Rippikoulupaketti maailmanmuuttajille

rippikoulupaketti

Rippikoulupaketti maailmanmuuttajille –materiaaliin on koottu ideoita kansainvälisen diakonian käsittelyyn rippikoulussa. Paketti sisältää tietoa kansainvälisestä diakoniasta, kehityskysymyksistä sekä vaikuttamisesta. Lisäksi paketista löytyy hauskoja ja ajatuksia herättäviä harjoitteita sekä hartausvaihtoehtoja.

Lataa Changemakerin Rippikoulupaketti maailmanmuuttajille (pdf, aukeaa uuteen ikkunaan)

Power point -esityksen kansainvälisestä diakoniasta voit ladata tästä: Rippikoulupaketti maailmanmuuttajille (ppt)

 

Globalisti

Globalisti on Changemakerin oma lehti, jota tekevät verkoston vapaaehtoiset. Lehden tavoite on lisätä tietoa kehityskysymyksistä ja innostaa nuoria toimimaan globaalin oikeudenmukaisuuden puolesta.

Globalisti ilmestyy sekä painettuna, että nettiversiona. Lehden aiemmat numerot löydät täältä.

Tilaa materiaaleja

HUOM! Toimiston kesälomien vuoksi postituksia ei tehdä 14.6. – 1.8.2024 välisenä aikana.

  • Yhteystiedot

  • Materiaalit ja määrät

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Changemaker on osa Kirkon Ulkomaanapua. Lisätietoa siitä, miten huolehdimme tietosuojasta ja miten käsittelemme meille antamiasi henkilötietoja saat täältä (linkki avautuu uuteen ikkunaan). Sivuilta löydät myös henkilörekisteriselosteet.