Ajankohtaista

Uutiset

Maailma kylässä -festivaalivieraat maalaamassa oman kalansa kampanjavetoomukseen.

Tule vapaaehtoiseksi kevään ja kesän tapahtumiin!

Changemaker on mukana monessa tapahtumassa keväällä ja kesällä esittelemässä toimintaansa ja innostamassa uusia maailmanmuuttajia liittymään joukkoon. Tapahtumat eivät onnistu ilman vapaaehtoisia, joten kannustamme lähtemään mukaan - osallistua voi vaikka vain tunniksi!

Lue koko uutinen

Katso kaikki uutiset

Blogit

Päästökauppa päästää helpolla

Helsingin Sanomat uutisoi helmikuun alussa, että päästökaupassa on tarjolla lukuisia ilmaisia päästöoikeuksia. Niitä jaetaan etupäässä runsaasti saastuttaville yrityksille: näitä tukia saavat yritykset ovat vastuussa jopa 97% EU:n teollisuuspäästöistä. Tänään puolestaan uutisoitiin, että EU-parlamentti on pättänyt myöntää alennuksia niiden yritysten päästöoikeuksille, joilla katsotaan olevan riski niin sanottuun ”hiilivuotoon” eli toimintansa siirtämiseen vähemmän valvottuihin maihin. Teollisuuden lobbarit […]

Lue koko artikkeli

Yhteisvastuukeräys alkoi tänään sunnuntaina!

Käänteistä nappisoppaa suomalaisittain

Laihanakin vuonna voimme paksusti

Katso kaikki blogit

Haastattelut

Kambodzan Changemakerin nuorisokoordinaattorin Chau Sophonin haastattelu

Haastattelussa Kambodzan Changemakerin nuorisokoordinaattori Chau Sophon, joka vieraili Suomessa maaliskuussa 2018. Haastattelusta löytyy suomennos alta. Tell something about yourself and why you visited Finland ​My name is Chau Sophon, I work as a youth coordinator for Finn Church Aid in Cambodia. I am passionate and positive person in youth empowerment. Currently I am working in the […]

Lue koko haastattelu

Katso kaikki haastattelut

Juttuja Globalistista

Nainen pellolla kuokan kanssa

Ruokaturva – mistä on kyse?

Maailmassa tuotetaan riittävästi ruokaa. Siitä huolimatta YK:n elintarvikejärjestö FAO:n arvion mukaan vuonna 2017 n. 815 miljoonaa ihmistä kärsi riittämättömästä ravinnosta tai tarvitsisi laadukkaampaa ruokaa. Jaro Karkinen kirjoittaa ruokaturvan mahdollisuuksista.

Lue koko artikkeli

Katso kaikki artikkelit

Globalisti-lehti

Globalisti 1/2018: Ruokaturva

Globalistin teema on ruokaturva. Ruokaturva on varmuutta huomisesta. Maailmassa on riittävästi ravintoa kaikille, mutta se on jakautunut epäoikeudenmukaisesti. Reilummassa jaossa kukaan ei jää nälkäiseksi ja varmuus ruoan saamisesta säilyy myös kriisitilanteissa. Tämä vaatii kuitenkin yhteisiä kansainvälisiä ponnisteluja, joissa jokaisen täytyy kantaa oma vastuunsa.

Lue lisää lehdestä

Katso kaikki lehdet

Kannanotot

Järjestöt: Palautukset Afganistaniin keskeytettävä

Joukko suomalaisia avustus- ja ihmisoikeusjärjestöjä vetoaa palautusuhan alla olevien afganistanilaisten puolesta. Suomen tulisi keskeyttää palautukset Afganistaniin, jossa turvallisuustilanne on heikentynyt entisestään.

Lue koko kannanotto

Katso kaikki kannanotot

Tapahtumakalenteri

Jyväskylä
Helsinki
Espoo

Katso kaikki tapahtumat

Katso kaikki galleriat

Kampanjat

Koti kunnasta -banneri: kädet pitelevät kuvaa tuhoutuneesta talosta

Koti kunnasta / Pakkomatkat

Vuonna 2017 Changemaker kampanjoi turvapaikanhakijoiden oikeuksien ja paremman kohtelun puolesta. 

Lue lisää kampanjasta

Kadonneet eväät

Rauhanradikaali

Katso kaikki kampanjat