Ajankohtaista

Uutiset

Helppo kampanjaidea paikallisryhmille: toivo reiluja tuotteita lähikauppaasi!

Changemaker on aikaisemmin kampanjoinut kestävän kalastuksen puolesta sekä osallistunut myös eurooppalaiseen Make Chocolate Fair -liikkeeseen. Talousryhmämme on puolestaan ollut mukana toivomassa reiluutta julkisiin hankintoihin. Näistä inspiroituneena Jyväskylän paikallisryhmä ideoi ja toteutti loka-marraskuussa pienen paikallisen kirjekampanjan, jolla lähiseudun kauppoihin toivottiin lisää eettisesti kestävän MSC-sertifioidun kalan sekä Reilun kaupan suklaan valikoimia. Tempaus on helposti kopioitavissa myös muille paikallisryhmille, […]

Lue koko uutinen

Katso kaikki uutiset

Blogit

Suomi ja aselita kuljettavat laivat

Suomi toistaa historiaa aseistamalla siviilejä pommittavia tahoja

Suomi on viime vuoden aikana lisännyt huomattavasti asevientiään Lähi-itään. Suurimpia kauppakumppaneita ovat Saudi-Arabia ja Arabiemiraatit, jotka käyvät veristä sotaa Jemenissä ja pommittavat myös siviilejä. Asekauppaa perustellaan sillä, että kyseessä on maailmanlaajuinen trendi ja joku myisi aseita kyseisiin maihin joka tapauksessa. Suomi ja muut aseita Lähi-itään vievät maat käyttävät häikäilemättömästi hyväkseen maanosan epävakaata tilannetta.

Lue koko artikkeli

Katso kaikki blogit

Haastattelut

Valokeilassa vapaaehtoinen 5/2017: Julia Manni

Tällä palstalla esitellään kuukausittain yksi eri puolilla Suomea asuvista ja eri tavoin Changemakerin toiminnassa mukana olevista vapaaehtoisista. Vuorossa Julia Manni Helsingistä.

Lue koko haastattelu

Katso kaikki haastattelut

Juttuja Globalistista

Solomie Teshome

Asennemuutoksella naisten silpomista vastaan

Solomie Teshome on Ihmisoikeusliiton asiantuntija, joka saapui pakolaisena Suomeen Etiopiasta vuonna 1995. Muutaman vuoden kuluttua hän näki dokumentin, jossa kerrottiin tyttöjen ympärileikkauksesta. Syntyi halu vaikuttaa ensin vapaaehtoisena omassa yhteisössä ja myöhemmin asiantuntijana.

Lue koko artikkeli

Katso kaikki artikkelit

Globalisti-lehti

Globalistin kansikuvassa nuori nainen

Globalisti 2/2017: Naiset ja kehitys

Naiset kohtaavat sukupuoleensa pohjautuvaa sortoa ja syrjintää ympäri maailmaa. Monissa kehittyvissä maissa naisilla on miehiä vähemmän poliittista tai taloudellista valtaa. Naisten oikeuksia rajoitetaan niin kulttuurisiin perinteisiin kuin poliittisiin päätöksiin vedoten. Naisten asemaa voidaan kuitenkin parantaa. Monet rohkeat edelläkävijät ovat alkaneet purkaa sortavia rakenteita pala kerrallaan. Teemanumeron artikkeleissa kerrotaan naisia koskevista kehityskysymyksistä ja siitä, miten niitä ratkaistaan.

Lue lisää lehdestä

Katso kaikki lehdet

Kannanotot

Oikeuksien rajoittaminen ja valvonnan lisääminen eivät ratkaise paperittomuutta

Järjestöt: ministeriön uusi toimenpideohjelma paperittomille uhkaa ihmisarvoa ja ihmisoikeuksia. Ministeriö ehdottaa oikeuksien rajoittaimista ja valvonnan lisäämistä, nämä toimet eivät ratkaise paperittomien tilannetta, ne ainoastan tekevät siitä tukalamman. Vaadimme, että jokaisen perustavanlaatuiset oikeudet ja maahanmuuttopolitiikka erotetaan toisistaan selkeästi ja että lyhytnäköisestä politiikasta luovutaan. Haluamme rakentaa yhdessä turvallista ja avointa Suomea, jossa jokaisen perusoikeuksista huolehditaan. Turvaa etsivien ihmisten tulisi olla tervetulleita Suomeen.

Lue koko kannanotto

Katso kaikki kannanotot

Tapahtumakalenteri

Espoo
Helsinki
Helsinki
Jyväskylä
Espoo

Katso kaikki tapahtumat

Katso kaikki galleriat

Kampanjat

Kadonneet eväät -kampanjointia Maailma kylässä -festivaaleilla.

Kadonneet eväät

Changemakerin vuoden 2016 Kadonneet eväät -kampanjan tavoitteena oli liikakalastuksen lopettaminen.

Lue lisää kampanjasta

Rauhanradikaali

Katso kaikki kampanjat