Ajankohtaista

Tapahtumakalenteri

Verkossa
Helsinki
Verkossa
Espoo
Verkossa

Katso kaikki tapahtumat

Uutiset

Changemaker-viikonlopun osallistujia Changemaker-kyltin kanssa

Tiimihakua jatkettu 15.10. asti

Kiinnostavatko sinua kehityskysymykset ja globaali oikeudenmukaisuus? Haluaisitko saada kokemusta järjestötoiminnasta ja tiimityöskenteltysä? Etsitkö mukavaa puuhaa vuodelle 2022? Hae nyt Changemakerin tiimiin ja tule tekemään töitä paremman maailman puolesta!

Lue koko uutinen

Katso kaikki uutiset

Kannanotot

Changemakerin lausunto hallituksen luonnoksesta uudeksi ilmastolaiksi

Me Changemaker-verkostossa uskomme, että ainut tapa torjua ilmastonmuutosta ja sen aiheuttamia ongelmia, on vahvan ilmastolainsäädännön kautta, ei pistämällä vastuuta ilmastovastuullisesta elämästä yksilöiden harteille. Luonnos uudesta ilmastolaista on selkeä askel kohti konkreettisia lainsäädännöllisiä toimia ja näemme sen siksi hyvänä asiana. Uskomme, että ilmastonmuutoksen kaltaisen kriisin edessä on mahdollista tehdä vielä paljon vahvaa ilmastolainsäädäntöä, joka velvoittaa voimakkaisiin toimiin ilmastonmuutoksen ehkäisemiseksi.

Lue koko kannanotto

Katso kaikki kannanotot

Blogit

Kehitysyhteistyölle löytyy monia merkityksiä

Kehitysyhteistyön merkitystä voidaan lähestyä monesta eri näkökulmasta. Yksi korostaa ihmisarvoista elämää kaiken lähtökohtana, toinen näkee kehitysyhteistyön kansainvälisen yhteisön liimana. Samaan aikaan kolmas katselee kehitysyhteistyötä kansallisesta näkökulmasta ja neljäs globaalin talousjärjestelmän välttämättömänä rattaana. Yhtä ainoaa oikeata vastausta ei ole, mutta yhteistä kaikille eri näkökulmille on, että kehitysyhteistyö voidaan nähdä merkityksellisenä ja tarpeellisena. Changemaker Finland käynnistää tänään […]

Lue koko artikkeli

Katso kaikki blogit

Haastattelut

Nuorisojoukko metsässä

Valokeilassa paikallisryhmä: Espoo

Espoon paikallisryhmä kertoo toiminnastaan, ja siitä, miten paikallisryhmä eroaa valtakunnallisesta toiminnasta. Keitä olette? Mikä on Espoon paikallisryhmä? – Espoon paikallisryhmä on espoolaisista nuorista koostuva porukka, joka kokoontuu maailman parantamisen merkeissä. Kokonaisuudessaan meitä on reilu kymmenen, joista aktiivisimpia ovat esimerkiksi Julia S., Julia M., Sampo, Jenna ja JP. Kokoonnumme joka toinen viikko ja osallistumme aktiivisesti Changemakerin […]

Lue koko haastattelu

Katso kaikki haastattelut

Katso kaikki galleriat

Kampanjat

Kehyä, kiitos! -kampanjan logo. Logossa on maapallo, josta lähtee puhekupla Kehyä, kiitos! -tekstillä.

Kehyä, kiitos!

Changemakerin pääkampanja vuonna 2020 keskittyi kehitysyhteistyön määrärahoihin. Vuoden 2020 koronapandemia synnytti Suomen hallitukselle paineen leikata yhteisistä varoista ja kehitysyhteistyöjärjestöt heräsivät huoleen, että syksyn budjettiriihessä leikkauskohteena saattaisi olla Suomen kehitysyhteistyön määrärahat. Changemakerin näkökulmasta koronakriisin myötä kehitysyhteistyön ja globaalin vastuun merkitys nousi merkittävämmäksi kuin koskaan. Maailmanlaajuisen pandemian aiheuttamat talousjännitteet ajoivat jo ennestään hauraat maat entistä pahempaan ahdinkoon. […]

Lue lisää kampanjasta

#Ykkösketjuun

Katso kaikki kampanjat

Juttuja Globalistista

Nuori nainen istuu kirjastossa läppäri sylissä.

Teknologia – koulutuksen pelastaja?

Erilaisilla sovelluksilla ja internetin vapailla aineistoilla on mahdollisuus tehdä tiedonsaannista ja oppimisesta tasa-arvoisempaa. Millaisia toimia vaaditaan, jotta koulutusteknologiat eivät syventäisi koulutuksen eriarvoistumista globaalisti, vaan tukisivat kaikille avointa oppimista?

Lue koko artikkeli

Katso kaikki artikkelit

Globalisti-lehti

Globalistin numeron 1/2021 kansi. Kannessa kuva Brasiliassa tapahtuvasta mellakasta, sekä teksti teemana vapaa internet.

Globalisti 1/2021: Vapaa internet

Internet on tarjonnut ihmisille tavan olla yhteydessä toisiinsa ympäri maailman ja nopeuttanut tiedon liikkumista huomattavasti. Internetin valtakausi ei ole kuitenkaan ollut täysin ongelmatonta, sillä se on myös tarjonnut alustan vihapuheelle. Toisaalta internetiin pääsyyn tarvittavat älylaitteet kuluttavat luonnonvaroja ja onkin syytä pohtia onko kaikilla maailman ihmisillä edes mahdollisuutta päästä internetiin. Tässä Globalistin numerossa tarkastellaan vapaan internetin kysymyksiä globaalin oikeudenmukaisuuden näkökulmasta. Lehti tarjoaa näkökulmia mm. teknologia-alan sukupuolittuneisuudesta, sosiaalisen median merkityksestä kansalaisvaikuttamisessa sekä katsauksen avoimeen lähdekoodin maailmaan. Globalisti on Changemakerin vapaaehtoisten tuottama lehti, jonka tavoite on lisätä tietoa kehityskysymyksistä ja innostaa nuoria toimimaan oikeudenmukaisemman maailman puolesta.

Lue lisää lehdestä

Katso kaikki lehdet