Ajankohtaista

Uutiset

Changemaker-viikonloppu 6.-8.10.2017 Kuopiossa

Syksyn Changemaker-viikonloppu järjestetään Poukaman leirikeskuksessa Kuopiossa. Tule osallistumaan mielenkiintoisiin koulutuksiin, innostumaan vaikuttamistoiminnasta ja tutustumaan uusiin ihmisiin! Osallistuminen on jäsenille ilmaista, muille 20 euroa. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 20.9. ja varmista paikkasi syksyn hauskimmassa koulutustapahtumassa!

Lue koko uutinen

Näytökset

Katso kaikki uutiset

Blogit

Numeroiden pyörittäminen ei muuta epämiellyttäviä tosiasioita

Jos metsien hakkuita lisätään, hiilinielut pienenevät ja ilmastonmuutos kiihtyy, linjasi EU:n ympäristövaliokunta heinäkuun puolivälissä. Tämä varsin looginen päätelmä oli kuitenkin hyvin raskasta nieltävää suomalaispoliitikoille, jotka lähipäivinä saivat täytettyä kotimaisen mediatilan raivokkailla vastalauseillaan. ”Asiassa ei ole järjen hiventä”, pääsivät poliitikot ja myös metsäalan edunvalvojat julistamaan muun muassa Helsingin Sanomissa: samoin luvattiin tehdä armotonta lobbausta ympäristövaliokunnan päätöksen […]

Lue koko artikkeli

Mikä auttaa maailmantuskaan?

Katso kaikki blogit

Haastattelut

Valokeilassa vapaaehtoinen 4/2017: Pyry Mikkonen

Tällä palstalla esitellään kuukausittain yksi eri puolilla Suomea asuvista ja eri tavoin Changemakerin toiminnassa mukana olevista vapaaehtoisista. Vuorossa Pyry Mikkonen Jyväskylästä.

Lue koko haastattelu

Katso kaikki haastattelut

Juttuja Globalistista

Pakolaisuusteemaisia artikkeleita Globalistin numerossa 1/2017

Maan sisäinen pakolaisuus

Maailmassa on arvioitu olevan maan sisäisiä pakolaisia yli 33 miljoonaa. Tarkka määrä ei ole laskettavissa, sillä näitä henkilöitä ei ole monista syistä tilastoitu. Se tiedetään, että maan sisäiset pakolaiset ovat tällä hetkellä maailman suurin apua tarvitseva ryhmä.

Lue koko artikkeli

Katso kaikki artikkelit

Globalisti-lehti

Globalisti 1/2017

Globalisti 1/2017

Maailmassa on 65 miljoonaa pakolaista. Mikä on suomen vastuu, ja mitä sinä voit tehdä tilanteen ratkaisemiseksi? Globalistissa murretaan pakolaisiin liittyviä myyttejä ja kerrotaan tarinoita perheenyhdistämisestä. Lue taustoja ja tarinoita pakolaisuudesta ja turvapaikan hakemisesta.

Lue lisää lehdestä

Globalisti 2/2016

Globalisti 1/2016

Globalisti 2/2015

Katso kaikki lehdet

Kannanotot

Oikeuksien rajoittaminen ja valvonnan lisääminen eivät ratkaise paperittomuutta

Järjestöt: ministeriön uusi toimenpideohjelma paperittomille uhkaa ihmisarvoa ja ihmisoikeuksia. Ministeriö ehdottaa oikeuksien rajoittaimista ja valvonnan lisäämistä, nämä toimet eivät ratkaise paperittomien tilannetta, ne ainoastan tekevät siitä tukalamman. Vaadimme, että jokaisen perustavanlaatuiset oikeudet ja maahanmuuttopolitiikka erotetaan toisistaan selkeästi ja että lyhytnäköisestä politiikasta luovutaan. Haluamme rakentaa yhdessä turvallista ja avointa Suomea, jossa jokaisen perusoikeuksista huolehditaan. Turvaa etsivien ihmisten tulisi olla tervetulleita Suomeen.

Lue koko kannanotto

Katso kaikki kannanotot

Tapahtumakalenteri

Helsinki
Helsinki
Kuopio

Katso kaikki tapahtumat

Katso kaikki galleriat

Kampanjat

Rauhanradikaali-kampanjan kuva

Rauhanradikaali

Vuonna 2015 Changemaker kampanjoi väkivaltaisen radikalisoitumisen ehkäisemiseksi. Rauhanradikaali -kampanjallaan verkosto haluaa toisaalta muuttaa radikalisaatiosta käytävää keskustelua ja avata nuorten radikalistoitumiseen liittyviä moninaisia syitä sekä toisaalta toteuttaa rauhankasvatusta ympäri Suomea.

Lue lisää kampanjasta

Rauhantekijä

Katso kaikki kampanjat