Ajankohtaista

Uutiset

Changemakerilla uusi työntekijä

Changemaker-koordinaattorin tehtävässä on 28.5. aloittanut TM Katariina Väisänen. Katariinan tehtävänä on huolehtia verkoston hallinnosta, järjestää koulutuksia ja rakentaa yhteistyösuhteita erityisesti seurakuntiin.

Lue koko uutinen

Katso kaikki uutiset

Blogit

Katsaus vanhoihin kampanjoihin – miten maailma on muuttunut? (osa 1)

Totta kai voimme muuttaa maailmaa! Tämä Changemakerin tunnuslause on aina innoittanut minua, mutta kieltämättä maailman muuttuminen saattaa välistä tuntua tuskallisenkin hitaalta. Toisaalta tilastojen valossa maailma muuttuu liki vuosi vuodelta entistä paremmaksi versioksi itsestään, mitä ei aina katastrofi- ja kriisikeskeistä uutisointia seuratessa huomaisikaan. Koska muutos ottaa yleensä aikansa ja tapahtuu asteittain, pohdittiin Changemakerin tiimin kokouksessa jonkin […]

Lue koko artikkeli

Päästökauppa päästää helpolla

Katso kaikki blogit

Haastattelut

Sophon

Kambodzan Changemakerin nuorisokoordinaattorin Chau Sophonin haastattelu

Haastattelussa Kambodzan Changemakerin nuorisokoordinaattori Chau Sophon, joka vieraili Suomessa maaliskuussa 2018. Haastattelusta löytyy suomennos alta. Tell something about yourself and why you visited Finland ​My name is Chau Sophon, I work as a youth coordinator for Finn Church Aid in Cambodia. I am passionate and positive person in youth empowerment. Currently I am working in the […]

Lue koko haastattelu

Katso kaikki haastattelut

Juttuja Globalistista

Nainen riisipellolla

Näin tehdään nälänhätä

YK:n määritelmän mukaan nälänhätä on tilanne, jossa 20 prosenttia ihmisistä saa vähemmän kuin 2100 kilokaloria päivässä, 30 prosenttia lapsista on akuutisti aliravittuja ja nälkään kuolee kymmenestä tuhannesta ihmisestä päivittäin kaksi aikuista tai neljä lasta. Maailmassa tuotettavalla ruualla voitaisiin ruokkia 10 miljardia ihmistä, ja silti osa meistä näkee nälkää. Syy paradoksiin piilee politiikassa. Juttu on julkaistu Globalistissa 1/18.

Lue koko artikkeli

Katso kaikki artikkelit

Globalisti-lehti

Globalisti 2/2018: Rauha

Mitä muuta rauha on kuin vain sodan puutetta, mistä rauha koostuu? Globalistin tämän numeron teema on rauha. Lehdessä esitellään sitä miten rauhasta tulee vahva ja miten oikeudenmukaisuus tukee rauhaa. Lisäksi lehdessä on konkreettisia vinkkejä siitä miten nuoret voivat vaikuttaa rauhan puolesta omassa elämässään. Rauhateeman lisäksi lehdestä löytyy Changemaker-nuorisoverkoston toimintaa ja erilaisten parempaa maailmaa tekevien nuorten ja entisten nuorten esittelyjä. Lue lisää lehdestä!

Lue lisää lehdestä

Katso kaikki lehdet

Kannanotot

Järjestöt: Palautukset Afganistaniin keskeytettävä

Joukko suomalaisia avustus- ja ihmisoikeusjärjestöjä vetoaa palautusuhan alla olevien afganistanilaisten puolesta. Suomen tulisi keskeyttää palautukset Afganistaniin, jossa turvallisuustilanne on heikentynyt entisestään.

Lue koko kannanotto

Katso kaikki kannanotot

Tapahtumakalenteri

Tampere

Katso kaikki tapahtumat

Katso kaikki galleriat

Kampanjat

Koti kunnasta -banneri: kädet pitelevät kuvaa tuhoutuneesta talosta

Koti kunnasta / Pakkomatkat

Vuonna 2017 Changemaker kampanjoi turvapaikanhakijoiden oikeuksien ja paremman kohtelun puolesta. 

Lue lisää kampanjasta

Kadonneet eväät

Rauhanradikaali

Katso kaikki kampanjat