Ajankohtaista

Tapahtumakalenteri

Espoo
Espoo
Paltamo
Jyväskylä
Helsinki & etä

Katso kaikki tapahtumat

Uutiset

Jäsenkokous 15.4.

Changemakerin ylintä päätösvaltaa käyttää jäsenkokous, johon ovat tervetulleita kaikki verkoston jäsenet. Changemakerin kevään jäsenkokous järjestetään Changemaker-viikonlopun yhteydessä 15.4.2023 klo 15 Kainuun Opistolla Paltamossa. Jäsenkokoukseen voi osallistua myös etäyhteyksillä ilmoittautumalla etukäteen sähköpostilla toimisto@changemaker.fi Kevään jäsenkokouksessa hyväksytään verkoston toimintakertomus, päätetään vaikuttamistoiminnan teemasta syksylle 2023 ja päivitetään verkoston sääntöjä sekä yhdenvertaisuusohjetta. Tule mukaan vaikuttamaan verkoston tulevaisuuteen! Kokouksen alustava […]

Lue koko uutinen

Katso kaikki uutiset

Kannanotot

Changemakerin kannanotto kehitysrahoituksen puolesta

Changemaker vaatii, että kehysriihessä kehitysyhteistyörahoituksesta ei leikata, vaan Suomen hallitus pitäytyy hallitusohjelmaan kirjatussa linjauksessa edistää kehitysyhteistyörahoituksen nostamista kohti YK:n suosittelemaa 0,7% BKTL:sta.

Lue koko kannanotto

Katso kaikki kannanotot

Blogit

Yritystukien on muututtava kestäviksi ja fossiilisten polttoaineiden tuista pitää luopua

Changemakerin kirjoitussarjassa avataan Ei kestä! -kampanjan vetoomuksen kuuden vaatimuksen perusteluja. Neljännessä kirjoituksessa käsitellään vaatimusta “yritystukien muuttamisesta kestäviksi ja fossiilisten polttoaineiden tuista luopumista”. Verotuksen lisäksi toinen tehokas tapa kirittää suomalaisia yrityksiä kohti Pariisin sopimuksen asettamia ilmastotavoitteita on yritystuet. Valtion yritystuet voivat olla monenlaisia kuten lainaa, verotukea tai rahallista avustusta, jonka tavoitteena on tukea suomalaista yrittäjyyttä. Valitettavasti […]

Lue koko artikkeli

Katso kaikki blogit

Haastattelut

Nuorisojoukko metsässä

Valokeilassa paikallisryhmä: Espoo

Espoon paikallisryhmä kertoo toiminnastaan, ja siitä, miten paikallisryhmä eroaa valtakunnallisesta toiminnasta. Keitä olette? Mikä on Espoon paikallisryhmä? – Espoon paikallisryhmä on espoolaisista nuorista koostuva porukka, joka kokoontuu maailman parantamisen merkeissä. Kokonaisuudessaan meitä on reilu kymmenen, joista aktiivisimpia ovat esimerkiksi Julia S., Julia M., Sampo, Jenna ja JP. Kokoonnumme joka toinen viikko ja osallistumme aktiivisesti Changemakerin […]

Lue koko haastattelu

Katso kaikki haastattelut

Katso kaikki galleriat

Kampanjat

Changemakerin kampanjabanneri. Kuvassa kalaverkko, jossa kiinni erilaisia teknisiä laitteita, sekä kaksi pahantahtoista trollia tai peikkoa, jotka tekevät ilkeyksiä. Kuvassa teksti verkko vapaaksi.

Verkko vapaaksi

Vuonna 2021 Changemaker kampanjoi vapaan internetin puolesta. Verkko vapaaksi -kampanja keskittyi erityisesti poliittisesti aktiivisten nuorten kohtaamana verkkohäirintään ympäri maailman.

Lue lisää kampanjasta

Kehyä, kiitos!

#Ykkösketjuun

Katso kaikki kampanjat

Juttuja Globalistista

Monimutkainen moottoritien liittymä ylhäältäpäin kuvattuna.

Viheliäiset systeemit

Kulutuksella ja kulutustuotteilla on moniulotteiset vaikutukset elinkeinoihin, yhteiskuntiin ja ympäristöön. Systeemiajattelu auttaa näiden moniulotteisten ongelmien ja niiden mahdollisten ratkaisujen hahmottamisessa.

Lue koko artikkeli

Kulutan, siis olen?

Katso kaikki artikkelit

Globalisti-lehti

Globalisti 1/2023: teemana ympäristönsuojelu

Miltä YK:n ilmastokonfrenssi näytti nuorten osallistujien näkökulmasta? Entä miten ilmastonmuutos vaikuttaa arktisten alueiden alkuperäiskansojen elämään? Uusin Globalisti tarjoaa näkemyksiä mm. näihin kysymyksiin ja moniin muihin ajankohtaisiin aiheisiin.

Lue lisää lehdestä

Katso kaikki lehdet