Kuukauden changemaker 6/2010

ronjakemppainenKuka olet?
– Olen Ronja Kemppainen, 17-kesäinen, Kirkkonummelta. Vaikka Kirkkonummi on muutakin kuin kirkko ja nummi, niin kyllä silti voisi sanoa että maalta olen kotoisin.

Miksi olet changemaker?
– Joskus kolmetoistavuotiaana sain syndrooman, jota meidän piireissä ilmeisesti nimitetään maailmantuskaksi. Näin ilmoituksen Changemakerista otsikolla ”Tottakai maailmaa voi muuttaa!” riparilla jaetussa mainoslippusessa. Olin onnellinen.

Miten tulit mukaan toimintaan?
– …Paitsi etten ollutkaan onnellinen ihan heti, koska kärsin puhelinkammosta. Jännitin kamalasti yhteyshenkilölle soittamista: tallensin numeron puhelimeen ja pidin sitä siellä varmaan puoli vuotta kunnes eräänä päivänä keräsin kaiken rohkeuteni…

Mitä muuta teet vapaa-ajallasi?
– Pelaan tennistä. Se on urheilulaji, jossa voi joko todella urheilla ja pinkoa kenttää reunasta reunaan, tai sitten taktikoida ja voittaa viekkaudella ja armottomalla pallosilmällä. Pidän siitä. Tosin häviän melkolailla usein.

Paras muistosi tai kokemuksesi Changemakerissa?
– Olin herätysjuhlilla keräämässä nimiä Kongo-vetoomukseen. Oli kamalan kylmä ja satoi ja olin jäässä. 😀 Voisin lopettaa tähän…Eikun, minut pelastettiin toisenlainen lahja -possupuvun sisään, koska alkuperäinen possuilija oli hävinnyt ruokatauolla. Oli lämmin, ja halailin lapsia ja poseerasin turistien kanssa.

Mitkä ovat kesäsuunnitelmasi ja mitä odotat kesältä?
– Oi, minulla ei ole mitään suunnitelmia! Elän villinä ja vapaana kuin lapsuuden haaveissa… tosin melko vähissä varoissa, joten vapaus on semmoista Pocahontas-tyyppistä metsissä juoksentelua. Muistuttaapa ainakin lapsuuden haaveita ihan konkreettisesti!

Jos voisit toteuttaa yhden toiveesi, mikä se olisi?
– Maailmasta tulisi suuri Muumilaakso, ”ei muumien ovia lukita yöksi, hei muumit!” Ja kaikki laulaisivat yhdessä. Ajatus on vielä melko hämärä, en oikein tiedä mitä haluan.

Kenet päättäjän haluaisit tavata ja miksi?
– Barack Obaman. Maailman suurimman miehen.

Millaista toimintaa toivoisit Changemakerissa järjestettävän?
– 😀 Vuokrataan Linnanmäki ja päästetään kaikki halukkaat ilmaiseksi sisään! Meitä rakastettaisiin! Anteeksi, tästä vastauksesta ei nyt ehkä ollut konkreettista apua.

Terveisesi muille changemakereille?
– Kaverini hihkui puhelimessa ja sanoi, että ”tästä tulee meidän paras kesä IKINÄ!” Tulin niin hyvälle mielelle… Kaikille siis terveisiä, että tästä tulee paras kesä ikinä ikinä! Ja kuvitelkaa että hihkun, niin terveisten onnellisoiva vaikutus tehostuu 🙂