Kuukauden changemaker 1/2012

Tällä palstalla esitellään kuukausittain joku eri puolilla Suomea asuvista ja eri tavoin Changemakerin toiminnassa mukana olevista vapaaehtoisista.

katariinalahti2Kuka olet?
– Olen Katariina, 25- vuotias Afrikan tutkimuksen ja sukupuolentutkimuksen opiskelija, ja Hämeenlinnan changemakerilainen.

Mitä vietät vapaa-aikaasi?
– Vapaa-aika täytyy perheestä, ystävistä ja järjestötoiminnasta, toimin Changemakerin lisäksi myös Amnestyn Hämeenlinnan paikallisryhmässä. Yritän kuluttaa myös lenkkipolkua ja sulkapallokenttää mahdollisimman ahkerasti.

Millä viidellä sanalla kuvailisit itseäsi?
– Olen rauhallinen, ystävällinen, itsekriittinen pohdiskelija, joka ei kuitenkaan ehkä ole se kaikkein innovatiivisin tyyppi, mutta järjestötoiminnassa onkin ihanaa se, että ryhmässä joku toinen täydentää sinun puutteesi.

Miksi olet changemaker?
– Changemaker kampanjoi sellaisten asioiden puolesta, joihin haluan myös itse olla vaikuttamassa. Olin pitkään etsinyt Hämeenlinnan seudulta kansalaisjärjestötoimintaa itselleni tärkeiden asioiden tiimoilta, mutta Hämeenlinnassa järjestötoimintaa on kaiken kaikkiaan hyvin vähän. Syksyllä 2011 kuitenkin törmäsin Changemakerin kojuun messuilla ja siitä se ajatus sitten lähti. Myöhemmin Changemakerin toimistolta oltiin minuun ja muihin toiminnasta kiinnostuneisiin yhteydessä ja viimein saimme tännekin oman paikallisryhmämme.

Paras muistosi tai kokemuksesi Changemakerissa?
– Paikallisryhmämme on tähän mennessä kokoontunut vain kolmesti, joten kokemuksia meille ei ole vielä juurikaan karttunut. Olemme kuitenkin saaneet loistavan ryhmän kokoon ja odotan innolla ensimmäistä toimintavuottamme.

Kenet päättäjän haluaisit tavata ja miksi?
– Suomalaisista päättäjistä haluaisin tavata Martti Ahtisaaren, joka on tehnyt paljon maailman rauhan eteen ja on siitä ansiokkaasti myös palkittu. Ulkomaalaisista päättäjistä haluaisin tavata puolestaan Aung San Suu Kyin, joka on rohkeasti ajanut demokratiaa maahansa Myanmariin ja joutunut siinä samalla luopumaan henkilökohtaisessa elämässään paljosta. Vaikkutajana oleminen voi välillä vaatia uhrauksia.

Jos voisit korjata yhden epäkohdan maailmassa, mikä se olisi?
– Halauaisin poistaa väkivallan.

Terveisesi muille muutoksentekijöille?
– Hyvää ja aktiivista järjestövuotta kaikille, toivottavasti kampanjat onnistuvat ja loppu vuonna maailman on taas hieman parempi paikka!