Kuukauden changemaker 10/2011

Tällä palstalla esitellään kuukausittain joku eri puolilla Suomea asuvista ja eri tavoin Changemakerin toiminnassa mukana olevista vapaaehtoisista.

annarantalaKuka olet?
– Nimeni on Anna Rantala ja olen 17-vuotias opiskelija. Asun Espoossa.

Millä viidellä sanalla kuvailisit itseäsi?
– Olen avoin, huumorintajuinen, positiivinen ja innostunut. Haluaisin myös olla eräänlainen vaeltaja ja elämänseikkailija.

Miten vietät vapaa-aikaa?
– Harrastan pianonsoittoa ja seurakunnan toiminnassa mukana oloa Sode-nuorisotilan kautta. Rakastan kirjoittamista, joten kirjoittelen paljon kirjeitä ja muita juttuja kuten novelleja. Pidän myös kovasti piirtämisestä, askartelusta ja valokuvaamisesta. Olen luonnonrakas ihminen, joten ulkoilen paljon ja käyn metsässä.

Olet mukana Changemakerin Espoon paikallisryhmässä. Miten lähdit mukaan toimintaan?

– Olen nyt ryhmässämme mukana kolmatta vuotta. Mukaan päädyin riparin jälkeisenä syksynä, jolloin tahdoin etsiä itselleni jotain uutta harrastamista nuorisotilalta. Changemaker kuulosti (ja kuulostaa toki edelleen) siistiltä, joten lähdimme kaverini kanssa mukaan. En ole katunut lainkaan mukaan tuloani, sillä ryhmässä olo on paitsi opettavaista niin myös valtavan kivaa!

Mikä paikallisryhmässänne on parasta?
– Vaikka ryhmämme Eko Ego onkin vähän nuorempien kokonaisuus, niin se ei menoa haittaa: ryhmässämme vallitsee aivan mieletön yhteishenki ja vapauttava ilmapiiri! Tapaamisissamme on aina sellainen olo, ettei tarvitse pelätä asioiden ääneen sanomista tai esittää jotain muuta kuin oikeasti on. Tapaamisemme onkin eräällä tavalla viikon kohokohta, sillä saan nähdä hyviä tyyppejä ja vaihtaa myös viikon kuulumiset samalla.

Kenelle suosittelit osallistumista Changemakerin toimintaan?

– Mielestäni kuka tahansa voisi harkita mukaan tulemista: olen itse saanut niin paljon että toivoisin muille samaa.

Mitä odotat tältä loppusyksyltä/talvelta?

– Odotan, että talvi voisi olla ihanan luminen ja täynnä kiinnostavia asioita, joista en osaa vielä edes haaveillakaan. Toivon, että pystyisin raivaamaan aikaa haluamilleni, tärkeiksi kokemilleni asioille, mutta että voisin jättää jotkut toiset asiat vain ja ainoastaan pyhän huolettomuuden varaan.

Jos voisit muuttaa yhden asian maailmassa, mikä se olisi?
– Tekisin maailmasta paikan, jossa asuisi rauha ja josta kiire olisi kadonnut.

Jos voisit olla päivän ajan kuka tahansa, kuka olisit ja miksi?
– En osaa vastata. Olen niin tyytyväinen siihen, että minulla on jo tämä elämäni, joten en ole pahemmin pohtinut moisia mahdollisuuksia. Jos kuitenkin olisin joku, niin tahtoisin olla joku todella puutteenalainen ihminen. Siten voisin todella ymmärtää, kuinka eriasteisesti maailmalla ovatkaan asiat jakautuneet.

Terveisesi muille Changemakereille?

– Kaikkea hyvää muille changemakerilaisille ja tsemppiä arjen haasteisiin! 🙂