Kuukauden changemaker 4/2012

Tällä palstalla esitellään kuukausittain joku eri puolilla Suomea asuvista ja eri tavoin Changemakerin toiminnassa mukana olevista vapaaehtoisista.

noora_vaasassa_2010_9
Kuka olet?
– Olen Noora Hytönen, laihialainen lukiolainen. Olen myös Laihian Changemakerin yhteyshenkilö ja yritän parhaani mukaan pitää toimintaa viimeiseen asti pystyssä.

Mitä vietät vapaa-aikaasi?
– Vapaa-ajallani soitan viulua ja opiskelen musiikin teoriaa sen mitä koulutehtäviltä kerkeän. Nyt keväällä olen ollut ahkerasti myös puutarhahommissa ja istuttanut muun muassa omaa kasvimaata. Todellisuudessa minulle sana vapaa-aika on jäänyt vieraaksi, sillä olen aina todella kiireinen ja matkalla jonnekin.

Kerro vielä kolme asiaa itsestäsi
– Olen sosiaalinen ja tulen hyvin erilaisten ihmisten kanssa toimeen, elän musiikille ja tulevaisuuden suunnitelmiini kuuluu maailman pelastaminen.

Miten tulit mukaan Changemakerin toimintaan?
– Mukaan toimintaan tulin siskoni kautta. Hän oli joskus aikoinaan perustamassa Laihialle paikallisryhmää ja veti minut mukaan iltoihin, vaikka olin vasta seitsemännellä luokalla. Jo ensimmäisestä illasta innostuin tulemaan uudelleen ja uudelleen, ja olen edelleen aktiivinen toiminnassa.

Paras muistosi tai kokemuksesi Changemakerissa?
– Olen saanut ja kokenut paljon Changemakerin kautta, ja kaikki pelkästään hyvää. On vaikea eritellä mitään parasta, mutta kaikkein mieleenpainuvimmat kokemukset ovat olleet puolitoistavuotta sitten Vaasan koulutusviikonloppu ja erityisesti sen kerran tempaus Vaasan torilla, joka oli minulle elämäni ensimmäinen isolla porukalla järjestetty happening. Toinen oli viime vuonna Velka-kampanjan lanseeraustempaus, jolloin todellakin tiesin tekeväni jotain huikeaa, jota kaikki eivät koskaan pääse tekemään. (Muistan myös tältä kerralta kuinka hienosti osasin suunnistaa Helsingin päärautatieasemalta Stockmannille!)

Kenelle suosittelisit verkostoa ja miksi?
– Kaikille. Ja myös niille, joita vähääkään kiinnostaa maailman parempi tulevaisuus, tai joille eettiset arvot kuuluvat elämän tärkeimpiin asioihin.

Jos voisit olla päivän ajan kuka tahansa, kuka olisit ja miksi?
– Vaikea kysymys. Periaatteessa voisin olla kuka tahansa, mutta jos nyt joku täytyy sanoa, niin saattaisin olla Syyrian presidentti Bashar al-Assad. Päiväni aikana erottaisin koko hallituksen, pyytäisin kansalaisiltani anteeksi ja lähtisin kiireesti pakoon.

Heitä haaste muille muutoksentekijöille
– Istuta oma kasvimaa, mene metsään ja nauti elämästä!