Kuukauden changemaker 5/2011

Tällä palstalla esitellään kuukausittain joku eri puolilla Suomea asuvista ja eri tavoin Changemakerin toiminnassa mukana olevista vapaaehtoisista.

SaaraKuka olet?
– Olen Saara, 26-vuotias aate- ja oppihistorian opiskelija Oulusta. Olen myös Oulun Changemaker-paikallisryhmän yhteyshenkilö tällä hetkellä.

Mitä vietät vapaa-aikaasi?
– Luen milloin kerkiän, laulan kuorossa, kuuntelen radiota, katson telsua ja ulkoilenkin toisinaan. Kesäisin vietän vapaa-aikaani myös onkien järvien rannoilla sekä soutaen järvien selillä.

Kerro vielä kolme asiaa itsestäsi
– Olen alun perin Pohjois-Savosta, Maaningalta, jossa myös juuristani noin neljäsosa sijaitsee. Eri elämänvaiheissani toiveammattejani ovat olleet muiden muassa maatalon emäntä, sarjakuvapiirtäjä ja elokuvaohjaaja. Tällä hetkellä en kuitenkaan osaa tarkalleen sanoa, mitä minusta lopulta tulee (luultavasti se on jotakin historiantutkimukseen liittyvää).

Miten tulit mukaan Changemakerin toimintaan?
– Loppukesällä 2005 eräs ystäväni kertoi minulle vastaperustetusta järjestöstä, Changemakeristä, ja houkutteli minut mukaan koulutusviikonloppuun. Sen jälkeen olen ollut järjestön toiminnassa mukana vaihtelevalla aktiivisuudella.

Kenelle suosittelisit Changemakeria ja miksi?
– Oikeastaan voisin suositella Changemakeriä ihan jokaiselle, tervetuloa tutustumaan toimintaamme! Jos koet, että Changemaker on sinun juttusi ja haluat olla kanssamme muuttamassa maailmaa, niin kyllä meiltä tilaa löytyy.

Paras muistosi tai kokemuksesi Changemakerissa?
– Hienoja muistoja on paljon.. Tempauksissa on ollut mahtavaa olla mukana ja koulutusviikonloput ovat voimaannuttaneet. Myös pienimuotoinen vaelluksemme elokuussa 2008 oli hieno kokemus.

Kesässä on parasta?
– Valo ja lämpö.

Jos voisit olla päivän ajan kuka tahansa henkilö, kuka olisit ja miksi?
– Vaikea kysymys.. Ehkä olisin joku nuorison suosima poptähti, kuten Lady Gaga, jolla on paljon vaikutusvaltaa nousevan polven keskuudessa ja siten mahdollisuus vaikuttaa sen asenteisiin. Voisin kokonaisen päivän ajan pitää esillä kehitysmaateemoja ja globaalin oikeudenmukaisuuden kysymyksiä. Koska minulla poptähtenä olisi ehkä myös taito säveltää ja sanoittaa, tekisin lisäksi aiheesta jonkin tarttuvan laulun.

Menovinkkisi kesälle?
– Tervetuloa Herättäjäjuhlille Ouluun heinäkuun alussa! Minäkin olen siellä, ja monta muuta.

Heitä haaste muille muutoksentekijöille
– Nautitaan kesästä pyörän selässä! Vain sadepäivinä mennään julkisilla.