Kuukauden changemaker 7/2012

Tällä palstalla esitellään kuukausittain joku eri puolilla Suomea asuvista ja eri tavoin Changemakerin toiminnassa mukana olevista vapaaehtoisista.

JohannaKuka olet?
-Olen Johanna Rissanen, 26-vuotta täyttänyt maailman ihmettelijä Oulusta. Opiskelen pääaineenani sosiaalityötä Lapin yliopistossa. Juureni ovat Lapissa, pienessä Lokan kylässä.

Miten vietän vapaa-aikaani?
– Lempiharrastukseni liittyvät luontoon, kaikista mieluiten pilkin, viehekalastan kotijoella tai kävelen erämaassa. Luen paljon ja viime vuosina olen innostunut elokuvista. Kotikuntani Sodankylän elokuvajuhlat ovatkin vuoteni kohokohtia! Seuraan myös aktiivisesti urheilumaailman tapahtumia. Vietän aikaa ystävieni kanssa ja käyn Siionin virsi-seuroissa.

Millä viidellä sanalla kuvailisit itseäsi?
– Avoin, herkkä, sydämellä varustettu luonnonlapsi.

Miten tulin mukaan Changemakeriin?
– Tulin konkreettisesti mukaan Changemakeriin Kouvolan koulutusviikonloppuna. Olin löytänyt tiedon viikonlopusta Facebookista ja lähin mukaan, vaikken tuntenut oikein ketään. Kannatti!

Paras muistoni Changemakerissa?
– On tähän asti Mahdollisuuksien torilta Oulusta, jossa oli monia hyviä kohtaamisia ihmisten kanssa Rauhantekijä-kampanjan parissa. (Vaikka saimmekin auringonpistokset!)

Kenelle suosittelit verkostoa ja miksi?
– Suosittelen Changemakeria kenelle tahansa nuorelle aikuiselle, joka on kiinnostunut kehityskysymyksistä ja haluaa voivottelun asemesta toimia. On inspiroivaa huomata, että ei ole yksin ajatustensa kanssa ja omalta pieneltä paikaltakin voi vaikuttaa. Parasta on myös se, että on oikeasti tervetullut mukaan sellaisena kuin on!

Jos voisit olla päivän ajan kuka tahansa, kuka olisit ja miksi?
– En halua olla kukaan muu kuin minä. Ehkä toivoisinkin vain sellaista päivää, että pystyisin tekemään ne asiat, joihin voimani eivät tällä hetkellä riitä.

Jos voisin poistaa tai korjata yhden epäkohdan maailmassa, mikä se olisi?
– Poistaisin ylenpalttisen kriittisyyden ja ihmisten arvottamisen millään muulla kuin olemassaololla.

Milloin tunsit muuttaneesi maailmaa?
– Uskon, että maailman muuttaminen lähtee aivan läheltä. Silloin kun olen pystynyt auttamaan lähimmäistäni läsnäollen, antamalla aikaani ja tilaa sydämestäni, minulla on ollut merkitystä.

Terveiseni muille Changemakereille:
– Erään ahvenanmaalaisen taitelijan sanoin: Oleellista on se, minkä toinen ihminen meistä näkee, ei se, mitä me luulottelemme olevamme.