Valokeilassa vapaaehtoinen 11/2015: Noora Mattila

Noora Mattila

Tällä palstalla esitellään kuukausittain yksi eri puolilla Suomea asuvista ja eri tavoin Changemakerin toiminnassa mukana olevista vapaaehtoisista.

Kuka olet?

Olen parikymppinen teologian opiskelija Joensuusta. Kotoisin olen keskeltä Lappia, Sodankylän Lokasta.

Miten vietät vapaa-aikasi?

Olen monessa mukana, joten minulla ei juuri ole vapaa-ajankäyttöongelmia. Harrastuksiini kuuluu paljon järjestötoimintaa ja luottamustehtäviä. Tykkään viettää aikaa ystävien kanssa, laulan kuorossa, soitan omaksi ilokseni pianoa ja kitaraa, ja olen myös aktiivisesti mukana seurakunnan toiminnassa.

Miten tulit mukaan Changemakeriin?

Changemaker-koordinaattori Pertti oli vuosi sitten pitämässä eräässä ainejärjestömme seminaarissa workshoppia. Sitä kautta Changemaker oli siis minulle jo vähän tuttu, ja päädyin sattumalta viime keväänä Sukevalle Changemaker-viikonloppuun. Siitä innostus lähti.

Jos saisit päivän ajan olla kuka tahansa, kuka olisit ja miksi?

En keksi ketään yksittäistä ihmistä, mutta olisi varmasti mielenkiintoista ja avartavaa päästä päiväksi elämään jonkun sellaisen ihmisen elämää, jonka maailmankuva, arvot ja ajattelutavat ovat kokonaan päinvastaiset, kuin omani.

Jos voisit poistaa yhden epäkohdan maailmasta, mikä se olisi?

Tällä hetkellä rikkain prosentti omistaa puolet kaikesta maailman varallisuudesta. Haluaisin, että maailman varallisuus jakautuisi oikeudenmukaisesti, niin, että kaikilla olisi tarpeeksi tullakseen toimeen, eikä kenelläkään liikaa.

Kenelle suosittelisit verkostoa ja miksi?

Suosittelen Changemakeria kaikille maailmasta, vaikuttamisesta ja globaalista oikeudenmukaisuudesta kiinnostuneille nuorille ja nuorille aikuisille. Changemakerissa on mukava toimia, tutustua ihmisiin ja oppia uutta.

Terveisesi muille changemakereille.

Iloa ja valoa elämään, toivottavasti pian taas tavataan!