Valokeilassa vapaaehtoinen 1/2015: Kati Lehtonen

Kati

Tällä palstalla esitellään kuukausittain yksi eri puolilla Suomea asuvista ja eri tavoin Changemakerin toiminnassa mukana olevista vapaaehtoisista.

Kuka olet?

Olen Kati Lehtonen, helsinkiläinen Tampereella nykyään asusteleva ympäristöpolitiikan ja aluetieteen opiskelija.

Kerro kolme asiaa itsestäsi.

Olen loputtoman utelias tutustumaan uusiin asioihin. Olen myös valitettavan mukavuudenhaluinen: esimerkiksi minua ei koskaan löydä kuntosalilta ja päiväni alkavat aamiaista pitkään nautiskellen. Lisäksi yritän elää niin, että ajattelen asioita positiivisen kautta. Tykkään paljon vanhoista mustavalkoelokuvista, erityisesti Charlie Chaplinin filmeistä ja Chaplinin yksi motto oli ”a day without laughter is a day wasted”. Sen suuntaisesti olisi hyvä elää.

Miten vietät vapaa-aikasi?

Vapaa-aikani kuluu paljolti vapaaehtoisjutuissa eri kansalaisjärjestöissä. Erityisesti erilaisten tapahtumien järjestäminen on hauskaa. Elämänmittainen harrastukseni on ollut piirtäminen ja maalaaminen, jolle ei tosin nykyään riitä oikein aikaa. Olen myös harrastanut joogaa.

Minkälaisessa toiminnassa olet mukana Changemakerilla?

Tällä hetkellä olen Tampereen paikallisryhmän yhteyshenkilö. Olemme ryhmän kanssa miettineet mukavaa toimintaa Tampereelle. Tulemme esimerkiksi pitämään keväällä koulutusillan uuteen kampanjaan liittyen.

Jos voisit poistaa yhden epäkohdan maailmasta, mikä se olisi?

Poistaisin maailmasta väkivallan, joka kohdistuu niin ihmisiin kuin eläimiin, mutta myös luontoon elinympäristömme tuhoamisen muodossa.

Kenelle suosittelisit verkostoa ja miksi?

Suosittelen verkostoa kaikille, jotka ovat kiinnostuneet vaikuttamaan asioihin ja ihmisten mielipiteisiin. Toisin kuin monet muut järjestöt, Changemaker ei ole keskittynyt vain joko ihmisoikeuksien tai ympäristöasioiden edistämiseen vaan laaja-alaisesti näihin molempiin.

Terveisesi muille changemakereille.

Iloista ja energistä kevättä!