Valokeilassa vapaaehtoinen 1/2017: Tiia Heikkinen

Tällä palstalla esitellään kuukausittain yksi eri puolilla Suomea asuvista ja eri tavoin Changemakerin toiminnassa mukana olevista vapaaehtoisista.

Kuka olet?

Olen haapavetinen abiturientti Tiia Heikkinen.

Millä viidellä sanalla kuvailisit itseäsi?

Olen mielestäni taiteellinen, syvällinen, päättäväinen, spontaani ja optimistinen luonne.

Miten tulit mukaan Changemakeriin?

Ensimmäistä kertaa kuulin Changemakerista alakouluikäisenä, kun näin järjestön mainoksen silloisen kouluni ilmoitustaululla. Kiinnostus Changemakerin toiminnasta heräsi heti, sillä luonnonsuojelu- ja muu ympäristön hyvinvointiin vaikuttaminen on aina ollut lähellä sydäntäni. Muistan tuolloin päättäneeni, että sitten kun ikää on vain tarpeeksi, liityn heti jäseneksi! Ja tässä sitä nyt ollaan. Haapavedelle Changemakerin paikallisryhmä koottiin pian jäseneksi liittymiseni jälkeen muutaman tuttavan kesken. Tästä toiminta on lähtenyt mukavasti leviämään ja tahkoamaan mainetta etenkin seurakunnan varhaisnuorisotyön piirissä.

Miten olet osallistunut verkoston toimintaan?

Osallistuin syksyllä Mäntsälässä järjestettäville Changemakerin koulutuspäiville. Päivystin myös muiden Changemakerin jäsenten kanssa järjestön pisteellä Oulugospelissa, jossa jaoimme järjestön esitteitä ja kerroimme liikakalastus-kampanjasta. Pyrkimyksenäni on ollut saada uusia jäseniä aktiivisesti mukaan, ja ylipäätään tiedottaa siitä, millaisia toiminnan tavoitteita Changemakerilla on.
Mielestäni verkoston toimintaan osallistuminen näkyy myös päivittäisissä valinnoissa: kierrätän, säästän ja syön kasvispainotteisesti. Tahdon kantaa korteni kekoon myös arjen valinnoissa.

Jos saisit päivän ajan olla kuka tahansa, kuka olisit ja miksi?

Varmaankin ihka aito Rölli! Mielestäni Rölli suhtautuu sympaattisesti ympäröivään luontoomme ja on kaikessa yksinkertaisuudessaan yllättävänkin viisas. Rölli osaa tarkastella maailmaa ihmetellen ja etsien, lapsen huolettomasta näkökulmasta. Mielestäni jokainen voisi ottaa hitusen oppia tästä suomalaisten suosikki satuhahmon elämänasenteesta!

Kenelle suosittelisit verkostoa ja miksi?

Ikähaarukasta 13-35 kaikille globaalin oikeudenmukaisuuden edistämisestä kiinnostuneille. Changemakerin toiminta on todella monipuolista ja laadukasta, ja uskon, että jokaiselle Changemakerin teemoista kiinnostuneelle löytyy jotakin mieleistä tekemistä järjestön tapahtumakalenterista. Changemaker tarjoaa mahdollisuuden konkreettiseen vaikuttamiseen!

Terveisesi muille Changemakereille.

Toivotan itse kullekin energistä ja toivon täyteistä alkuvuotta!