Valokeilassa vapaaehtoinen 2/2015: Senni Martikainen

Senni Martikainen

Tällä palstalla esitellään kuukausittain yksi eri puolilla Suomea asuvista ja eri tavoin Changemakerin toiminnassa mukana olevista vapaaehtoisista.

Kuka olet?

Olen Senni Martikainen, 18-vuotias lukiolainen ja maailmanmuuttaja Iisalmesta.

Millä viidellä sanalla kuvailisit itseäsi?  

Olen ahkera, aktiivinen ja sinnikäs nuori nainen.

Minkälaisessa toiminnassa olet mukana Changemakerilla?

Olen yhteyshenkilönä Iisalmen paikallisryhmässä. Lisäksi osallistun säännöllisesti Changemakerin kansallisiin tapahtumiin, kuten paikallisryhmäpäivään.

Mitä Changemaker-toiminta on sinulle antanut?

Olen tavannut ihania, samanlaisten arvojen sisällä eläviä ihmisiä. Olen myös oppinut paljon uutta maailman toiminnasta ja sen epäoikeudenmukaisuudesta. Monet asiat ovat kuitenkin muutettavissa!

Milloin tunsit muuttaneesi maailmaa?

Kaikki pienet, hyvät teot kannustavat muuttamaan maailmaa. Esimerkiksi syödessäni kasvisruokaa tunnen tehneeni ”päivän hyvän teon”. Jokainen teko muokkaa maailmaa johonkin suuntaan. Toivon, että tekemäni valinnat muuttaisivat sitä mieluummin parempaan suuntaan.

Jos saisit päivän ajan olla kuka tahansa, kuka olisit ja miksi?

Luultavasti haluaisin olla jonkun kehitysmaan hyvä haltiatar, joka loisi kestävämmän ja inhimillisemmän pohjan koko maalle, mutta en haluaisi astua vielä niin isoihin saappaisiin. Sanonkin, että haluaisin olla Broadway-näyttelijä.

Terveisesi muille changemakereille.

Tekemämme työ ja lobbaus on todella tärkeää. Uskon, että monesta pisarasta syntyy valtava meri, jolla saa muutoksia aikaan. Kohti oikeudenmukaisuutta!