Valokeilassa vapaaehtoinen 3/2015: Aleksi Lintuvuori

Aleksi

Tällä palstalla esitellään kuukausittain yksi eri puolilla Suomea asuvista ja eri tavoin Changemakerin toiminnassa mukana olevista vapaaehtoisista.

Kuka olet?

Olen Aleksi Lintuvuori, hiljalleen valmistuva 30-vuotias tietojenkäsittelyopin opiskelija Tampereelta.

Kerro kolme asiaa itsestäsi.

Pidän uusien asioiden kokeilusta. On mukava haastaa itseään enemmän tai vähemmän jollain uudella asialla, sillä aina välillä haaviin jää jotain mistä tykkää.

Harrastan valokuvausta varsin tosissani. Kuvaan eniten ihmisiä ja tapahtumia, mutta otan kuvia myös luonnosta, arkkitehtuurista sekä lähikuvia hyönteisistä ja kasveista. Kuvaan digikameroilla, mutta silloin tällöin tulee kuvattua myös rullallinen filmiä fiilistelymielessä.

Laiskuuteni ilmenee arjen askareiden optimoinnissa. Saatan esimerkiksi miettiä, että missä järjestyksesä saan aamupalan valmisteltua niin, että on mahdollisimman vähän odoteltavaa ja tekemisen vaiheita. Kauppalistaa kirjottaessa tulee laitettua asiat sellaiseen järjestykseen, että kaupan pääsee läpi yhdellä kierroksella. 🙂

Miten tulit mukaan Changemakeriin?

Kuulin järjestöstä yliopistolla, jossa oli järjestöjen esittelytapahtuma. Järjestön toiminta ja porukka vaikutti mukavalta, joten päätin lähteä mukaan.

Millaisessa toiminnassa olet mukana Changemakerissa?

Olen uusi jäsen, ja olen ollut mukana vasta paikallistapahtumientapahtumien käytännön järjestelyissä.

Jos voisit poistaa yhden epäkohdan maailmasta, mikä se olisi?

Haluaisin poistaa sodat ja terrorismin maailmasta, nyt samaan epäkohtaan niputettuna. Tämän jälkeen maailmaa olisi helpompi parantaa muilta osin.

Kenelle suosittelisit verkostoa ja miksi?

Kaikille nuorille ihmisille ja opiskelijoille, joita kiinnostaa oikeudenmukaisempi maailma ja he olisivat valmiita tekemään asian eteen jotain.

Terveisesi muille changemakereille.

Oli mukava nähdä ihmisiä työskentelemässä hyvän asian puolesta ja myöskin työskennellä heidän kanssaan. Hyvää kevättä kaikille!