Valokeilassa vapaaehtoinen 3/2017: Thelma Nylund

Tällä palstalla esitellään kuukausittain yksi eri puolilla Suomea asuvista ja eri tavoin Changemakerin toiminnassa mukana olevista vapaaehtoisista.

Kuka olet?
Olen Thelma Nylund, 19-vuotias loppilainen nuori. Pääsin viime keväänä ylioppilaaksi, nyt olen viettänyt välivuottani tehden opettajan sijaisuuksia.

Miten vietät vapaa-aikaasi?
Luen, soitan pianoa, pelaan videopelejä ja vietän aikaa eläimiemme kanssa. Ystäviäkin minulla on yllättävän paljon ja heidän kanssaan tulee tehtyä kaikenlaista; onnekkaasti maalaiskunnassamme on niin vähäisesti tekemistä sisätiloissa, että luonnossa oleilusta on väkisinkin tullut kenties yksi parhaista tavoista viettää aikaa yksin tai ystävien kanssa. Siksi R-kioskin ohella ovat monet metsäpolut, järvet, lammet ja laavupaikat tulleet hyvinkin tutuiksi.

Miten tulit mukaan Changemakeriin?
Liityin jäseneksi jokunen vuosi sitten seurakunnan nuorisotoiminnan kautta. Nuorisotyönohjaajamme sanoi järjestön varmasti kiinnostavan minua, sillä suurena luonto- ja eläinystävänä otin siihen aikaan erityisesti ympäristöön ja eläinten oikeuksiin liittyvät ongelmat hyvin raskaasti (ja toin sen myös kanssaihmisten tietouteen aina kun tilanne antoi myöden). Kuitenkin vasta viime syksynä rohkenin lähteä ensimmäiseen Changemaker-tapahtumaani.

Millä tavoin olet osallistunut verkoston toimintaan?
Olen osallistunut kahteen viimeisimpään Changemaker-viikonloppuun sekä esitellyt järjestön toimintaa Lopella seurakuntamme nuorille.

Jos voisit poistaa yhden epäkohdan maailmasta, mikä se olisi?
Poistaisin ihmisiltä arvottomuuden tunteen, sillä sen seurauksena uskoisin kaikkien muidenkin ratkaistavissa olevien epäkohtien ratkeavan. Jos ihmiset kokisivat itsensä tarpeellisiksi ja arvokkaiksi, pystyisivät he jakamaan myötätuntoa myös ympärilleen: välittämään itsensä lisäksi myös eläimistä, ympäristöstä ja toisista ihmisistä.

Kenelle suosittelisit verkostoa ja miksi?
Heille, jotka sopivat ikähaarukkaan ja ovat kiinnostuneita vaikuttamisesta ja ajankohtaisista asioista ylipäätään. Itselleni järjestö on toistaiseksi enimmäkseen tarjonnut uusia näkemyksiä ja informaatiota asioista, joista on itsekseen haasteellista päästä perille. Siksi suosittelisin järjestöä heillekin, jotka ovat vaikka vain lähinnä teoriassa kiinnostuneita tietämään asioista lisää. Kukaan ei revi väkisin kaduille meuhkaamaan minkään asian puolesta tai mitään asiaa vastaan, järjestöä on hieman varautuneemmankin yksilön siksi helppo lähestyä.

Terveisesi muille Changemakereille.
Toivotan kaikille iloista kevättä!