Valokeilassa vapaaehtoinen 4/2015: Henna Bruun

Henna

Tällä palstalla esitellään kuukausittain yksi eri puolilla Suomea asuvista ja eri tavoin Changemakerin toiminnassa mukana olevista vapaaehtoisista.

Kuka olet?

Henna Bruun, yhteisöpedagogi-opiskelija Kuopiosta.

Kerro kolme asiaa itsestäsi?

1. Olen kotoisin Kempeleestä, Oulun kupeesta. 2. Olen viettänyt lapsuuteni Pohjois-Suomessa ja sydämeni on jäänyt sinne. 3. Osaan valmistaa mitä tahansa kankaasta (myös langasta!)

 Miten vietät vapaa-aikasi?

Perheen ja ystävien parissa. Itsekseni tykkään kirjoittaa ja kuunnella musiikkia. Luen aivan kaikki sanoma- ja aikakauslehdet mitä käsiin sattuu.

Miten tulit mukaan Changemakeriin?

Eräs changemakeriläinen kävi oppilaitoksemme Hurrikaani-verkostoitusmistapahtumassa kertomassa Changemakerin toiminnasta ja kiinnostuin heti. Osallistuin Changemaker-viikonloppuun Sukevalla, jonne saavuin melkoisena ummikkona, ja josta viikonlopun jälkeen lähdin puoliammattilaisena.

Minkälainen vapaaehtoistyö sinua kiinnostaa?

Haluaisin olla mahdollisimman hyödyllinen ja päästä kehittämään yhteisöjä, eli päästä hyödytämään taitojani ja voimavarojani yhteisen hyvän edistämiseen.

Milloin tunsit muuttaneesi maailmaa?

Toivon kovasti muuttavani maailmaa, ehkä jonain päivänä. Ihmisläheisen työn tekijänä uskon vaikuttavani yksilöihin ja sitä kautta maailmaan, aina teko kerrallaan.

Kenelle suosittelisit verkostoa ja miksi?

Ensivaikutelmani Changemakerista on, että verkoston vaikuttamistyö kulkee käsi kädessä yhteisen tekemisen ja rennon yhdessäolon rinnalla. Changemakerilaiset ovat ystävyksiä, jotka tekevät työtä yhteisön hyväksi. Suosittelisin verkostoa kaikille, jokainen löytää siitä oman osasensa.

Jos saisit päivän ajan olla kuka tahansa, kuka olisit ja miksi?

Olen haaveillut herääväni jonkin alkuperäiskansan jäsenenä, esimerkiksi syvällä Amazonin sademetsien heimoyhteisössä. Haeskelisin perspektiiviä hahmottaakseni yhteisön tiiviyttä ja tyytyväisyyttä olennaiseen, mikä tietoyhteiskunnan kasvatilta valitettavan usein uupuu.

Terveisesi muille Changemakereille.

Pidetään enemmän meteliä!