Valokeilassa vapaaehtoinen 4/2016: Matias Uusisilta

Tällä palstalla esitellään kuukausittain yksi eri puolilla Suomea asuvista ja eri tavoin Changemakerin toiminnassa mukana olevista vapaaehtoisista.

Kuka olet?

Matias Uusisilta, 23-vuotias sosionomi ja kirkon nuorisotyönohjaaja. Virallisesti espoolainen, mutta sydämeltäni aina kouvolalainen.

Kerro kolme asiaa itsestäsi.

Olen asunut Lapissa ja Afrikassa.
En ole koskaan syönyt tai edes maistanut maksalaatikkoa. Se näyttää ällöttävältä.
Harrastan mm. musiikkia, geokätköilyä, nuorisopolitiikkaa ja lukemista.

Millä tavoin olet ollut mukana Changemakerissa?

Jäsenenä olen ollut jo monta vuotta, mutta vasta nyt olen aktivoitunut enemmän oltuani Changemaker-viikonlopussa Oulussa.

Jos voisit korjata yhden epäkohdan maailmassa, mikä se olisi?

Lakkauttaisin veronkierron ja aggressiivisen verosuunnittelun. Uskon, että se johtaisi vahvaan globaalin veropohjan kasvuun, joka hyödyttäisi erityisesti kaikista heikoimmassa asemassa olevia antamalla valtioille mahdollisuuden tarjota entistä vahvempaa sosiaaliturvaa kansalaisilleen.

Kenet päättäjän haluaisit tavata ja miksi?

Bernie Sanders. Olen seurannut USA:n politiikkaa Sandersin takia enemmän kuin koskaan ennen ja tahtoisin kuulla enemmän hänen mielipiteitään sosiaalisesta oikeudenmukaisuudesta, tasa-arvosta ja USA:n poliittisesta kentästä.

Miten innostaisit muita mukaan Changemakerin toimintaan?

Rohkaisen lähtemään rohkeasti mukaan, jos edes vähän harkitsee vaikkapa Changemaker-leirille lähtemistä. Itse en tuntenut ketään, saapuessani Oulun rautatieasemalle, mutta jo bussissa matkalle leirikeskukseen huomasin, että tämä on juuri semmoinen porukka, jonka kanssa tahdon viettää tulevan viikonlopun ja yhdessä parantaa maailmaa.

Terveisesi muille changemakereille.

Jatkakaa rohkeasti maailman parantamista! Juuri tällaista toimintaa maailma tarvitsee tällä hetkellä.