Valokeilassa vapaaehtoinen 5/2014

Tällä palstalla esitellään kuukausittain joku eri puolilla Suomea asuvista ja eri tavoin Changemakerin toiminnassa mukana olevista vapaaehtoisista.

Kuka olet?

Olen Anna Mäkituomas, 23-vuotias Oulusta kotoisin oleva mutta sittemmin opiskeluiden perässä helsinkiläistynyt teologityttönen.

Millä viidellä sanalla kuvailisit itseäsi?

Optimistinen, luomisenkipeä, pohdiskeleva, rakkauteenpyrkivä, haaveilija

Miten vietät vapaa-aikasi?

Silloin, kun en tuskaile gradun kanssa enkä roiku netissä missään uutissivuilla tai vielä turhemmilla, istun kahvilla kavereiden kanssa tai oon kävelyllä rannalla (samalla salaa geokätköilemässä) tai boulderoimassa/elokuvissa/puussa. Haluaisin myös käydä enemmän keikoilla ja varsinki piirtää ja maalata, taideharrastus jää niin helposti opiskeluiden jalkoihin!

Miten tulit mukaan Changemakeriin?

Oon tienny Changemakerinn olemassaolosta jo kauan, mutta viimein maailmantuska ryöppys niin yli että päätin aktivoitua ja kirjauduin postituslistalle. Pian sähköpostiin tuli ilmoitus velkaryhmän kokouksesta, osallistuin siihen paikan päällä ja siitä se sitten lähti!

Minkälaisessa toiminnassa olet mukana Changemakerilla?

Veroparatiisimatkat-kampanjaan liittyvissä jutuissa olen hyörinyt, toivottavasti nyt kesällä pääsisi paljon feissaamaan ja tekemään ehkä jotain koulu-/leirivierailuja, veroista on tullu mulle sydämenasia!

Miten kannustaisit muita mukaan Changemaker-toimintaan?

Changemaker on tosi matalan kynnyksen järjestö, sen kun hyppää mukaan jos tahtoo tehdä jotain konkreettista maailmaa parantaakseen! Eikä haittaa vaikkei tuntisi ketään, kun samoja asioita tärkeinä pitävät ihmiset kokoontuu yhteen, niin kyllä siellä tutustuu helposti uusiin tyyppeihin ja kaikille löytyy tekemistä jos vain on intoa tehdä.

Terveisesi muille changemakereille?

Toivottavasti nähdään eri tapahtumissa! Tsemppiä hulluna kaikille, tää on tärkeetä ja siistiä hommaa!