Valokeilassa vapaaehtoinen 7/2015: Laura Tiitu

Laura tekee aarrekarttaa omista tavoitteistaan.

Tällä palstalla esitellään kuukausittain yksi eri puolilla Suomea asuvista ja eri tavoin Changemakerin toiminnassa mukana olevista vapaaehtoisista.

Kuka olet?

Olen Laura Tiitu, kolmekymppinen opiskelija ja innokas changemaker  Helsingistä.

Kerro muutamalla sanalla itsestäsi.

Changemaker on tehnyt minusta herkemmän huomaamaan erilaisia  epäkohtia ja antanut keinoja tehdä asioiden hyväksi jotakin.  Lisäksi porukalla on helpompi tarttua johonkin aiheeseen kuin yksin ja olen tullut rohkeammaksi esittämään erilaisia mielipiteitä ja kannanottoja.

Miten vietät vapaa-aikasi?

Harrastan monipuolisesti liikuntaa, tykkään käydä museoissa ja  touhuta järjestöissä.

Miten tulit mukaan Changemakeriin?

Osallistuin Rippikoulupaketti -koulutukseen noin kaksi vuotta sitten ja siellä sain erittäin hyvän käsityksen Changemakerin toiminnasta. Niinpä liityin jäseneksi. Olin kyllä kuullut Changemakerista aikaisemminkin, mutta tämä henkilökohtainen kosketus toimintaan auttoi tekemään päätöksen.

Minkälaisessa toiminnassa olet mukana Changemakerillä?

Olen toista vuotta mukana Changemakerin tiimissä, toimin tällä hetkellä koulutusvastaavana. Olen osallistunut koulutusviikonloppuihin ja paikallisryhmäpäiviin, päivystänyt tapahtumissa ja kerännyt niissä nimiä vetoomuksiin, ollut mukana rauharyhmän toiminnassa ja oikolukenut Globalistia.

Paras kokemuksesi tai muistosi Changemakerista?

Yleinen kokemus siitä, Changemaker oikeasti välittää vapaaehtoisistaan ja että porukka on tosi mukavaa ja auttamishaluista.

Jos saisit päivän ajan olla kuka tahansa, kuka olisit ja miksi?

Voisin olla Leymah Gbowee, liberialainen rauhannobelisti, joka vaikutti Rauhan joukkoliikkeessä. Hänellä oli näky ja usko siihen, että sisällissodista kärsineeseen Liberiaan saadaan rauha ja että naiset ovat ratkaisevassa asemassa. Rauhan joukkoliike kokosi tuhansia paikallisia naisia osoittamaan mieltä rauhan puolesta väkivaltaa vastaan ja vaati presidentti Charles Taylorin suostumista rauhanneuvotteluihin. Naisten toiminta lähti heidän omista kokemuksistaan konfliktin keskellä, he halusivat tulla nähdyiksi ja kuulluiksi. Heidän toimintansa vaikutuksesta rauhanneuvottelut saatiin käyntiin ja päätökseen 2003, ja 2005 pidetyissä demokraattisissa vaaleissa valittiin Liberian ja samalla Afrikan ensimmäinen naispresidentti, Ellen Johnson Sirleaf.

Miten kannustaisit muita mukaan verkoston toimintaan?

Rohkeasti mukaan ujommatkin alle kolmekutoset, jotka olette kiinnostuneet globaalikysymyksistä! Changemakerissa rohkaistuu! Toiminta on monipuolista, ja jokainen voi löytää siitä omansa. Kannattaa muistaa, että Changemakerin jäsenyys on ilmainen, eikä se sido mihinkään.

Terveisesi muille changemakereille.

Toivottavasti tavataan taas syksyllä erilaisissa tapahtumissa ja ryhmissä!