Röllis lärling

Vem är du?

Jag är Tiia Heikkinen, abiturient från Haapavesi

Med vilka fem ord skulle du beskrivav dig själv?

Jag tycker att jag är konstnärlig, djupsinnig, beslutsam, spontan och optimistisk.

Hur kom du med i Changemaker?

Första gången jag hörde om Changemaker var i lågstadiet, när jag såg föreningens reklam på skolans anslagstavla. Intresset för Changemaker vaknade direkt, för att naturskydd och annan påverkan för miljöns bästa alltid varit mig nära hjärtat. Jag minns att jag då bestämde mig, att när jag är tillräckligt gammal, ansluter jag mig direkt. Och här är jag nu. Tillsammans med några kompisar bildade vi en lokalgrupp i Haapavesi snart efter att jag anslutit mig. Verksamheten har sedan spridit sig, speciellt bland församlingens ungdomsarbete.

Hur har du deltagit i nätverkets verksamhet?

Jag deltog på hösten i Changemakers utbildningsdagar som hölls i Mäntsälä. På Oulugospel var jag med och presentera Changemaker vid Changemakers bord, vi delade ut flygblad och berättade om överfiske-kampanjen. Min målsättning har varit att engagera nya medlemmar och informera om Changemakers målsättningar och verksamhet.

Min delaktighet i nätverkets verksamhet syns även i mina dagliga val: jag sorterar, sparar och äter för det mesta vegetariskt. Jag vill bära mitt ansvar även i vardagen.

Om du fick under en dag vara vem som hellst, vem skulle du vara och varför?

Antagligen skulle jag vara Rölli! Jag tycker att Rölli förhåller sig sympatiskt till naturen och är i all sin enkelhet förvånandsvärt vis. Rölli har förmågan att se på världen med förundran, upptäckande, med barnasinnet i behåll. Jag tycker att det finns en liten lärdom åt alla i attityden hos finländarnas favoritsagofigur!

Vem rekommenderar du Changemaker nätverket åt?

Alla i åldern 13-35 som är intresserade av att eftersträva global rättvisa. Changemakers verksamhet är mycket mångsidigt och av hög kvalitet. Var och en som är intresserad av Changemakers teman hittar något intressant i föreningens verksamhetskalender. Changemaker erbjuder möjligheter till konkret förändring av världen.

Vad är dina hälsningar till andra Changemakers?

Jag önskar alla en energisk och hoppfull vår!

 

Artikeln publicerades i tidningen Globalisti, i nummer 1/2017 (länken öppnas i ett annat fönster).