Valokeilassa paikallisryhmä: Espoo

Nuorisojoukko metsässä
Espoossa on paljon aktiivisia changemakereita. Kuva: Julia Manni.

Espoon paikallisryhmä kertoo toiminnastaan, ja siitä, miten paikallisryhmä eroaa valtakunnallisesta toiminnasta.

Keitä olette? Mikä on Espoon paikallisryhmä?

– Espoon paikallisryhmä on espoolaisista nuorista koostuva porukka, joka kokoontuu maailman parantamisen merkeissä. Kokonaisuudessaan meitä on reilu kymmenen, joista aktiivisimpia ovat esimerkiksi Julia S., Julia M., Sampo, Jenna ja JP. Kokoonnumme joka toinen viikko ja osallistumme aktiivisesti Changemakerin toimintaan: tapahtumiin, koulutusviikonloppuihin ja teemailtoihin.

Millä viidellä sanalla kuvailisitte toimintaanne?

– Luova, rento, näkemyksellinen, humoristinen ja kissa. Joukkoomme mahtuu eri-ikäisiä ja monipuolisia persoonia pitämään hauskaa ja vaihtaakseen ajatuksia. Toimintamme toteutetaan yhteisvoimin, ja siksi siinä näkyy persoonallisuus! Samanaikaisesti on mainiota, että tukea Changemakerin toimistolta saa aina, ja että toimistolta tulee tasaisin väliajoin vinkkejä erilaisiin toimintamuotoihin, jotta mahdollisimman monipuolisesti kattaisimme toiminnassamme Changemakerin teemoja.

Miten oma toimintanne eroaa koko verkoston toiminnasta?

– Espoon porukan toiminnassa on mukana pääasiassa nuorempia kuin verkostossa yleisesti. Koko verkoston toiminta on koko Suomen laajuista, mutta me toimimme Espoon alueella. Meidän porukka on tiivis ja hyvänhenkinen, tulemme hyvin toimeen keskenämme ja muiden kanssa, meillä on aina hauskaa ja toteutamme asioita omalla tyylillä. Paikallisryhmässä pääsee toteuttamaan omannäköistä toimintaa ja vaikuttamaan Changemakerin teemoilla omalla paikkakunnalla. Kavereihin tulee pidettyä säännöllisesti yhteyttä ja toisaalta merkityksellisten, maailmaa muuttavien asioiden äärelle palataan toistuvasti.

Kenelle suosittelisit verkostoa ja paikallisryhmää ja miksi?

– Verkosto on oikea paikka kaikille globaalista oikeudenmukaisuudesta kiinnostuneille. Meidän paikallisryhmä sopii erityisesti espoolaisille, mukaville ja mukana oleville tyypeille. Totta kai haluamme toivottaa tervetulleeksi muualtakin pääkaupunkiseudulta tulevia nuoria toimintaamme sekä nuoria eri puolelta Espoota.

Jos voisitte poistaa yhden epäkohdan maailmasta, mikä se olisi?

– Haluaisimme poistaa kaikki karjatuotannosta aiheutuvat ongelmat ja ihmisten myötätunnottomuus. Ilmastonmuutos on aikamme suurimpia ongelmia ja uhkaa ihan jokaista ihmistä. Karjantuotannon aiheuttamat päästöt muodostavat ison osan maailman kokonaispäästöistä ja samanaikaisesti karjatalous on ylituotettua ja ylikulutettua, eikä se ole kestävällä pohjalla myöskään vedenkulutuksen suhteen. Ihmisten myötätunnottomuus sen sijaan johtaa moniin yksilöiden kohtaamiin epäoikeudenmukaisuuksiin.

Terveisesi muille changemakereille.

– Rohkaiskaa tuntemianne nuoria aktiivisesti mukaan Changemakerin toimintaan! Paikallisryhmä tukee tiiviimpää Changemaker-toimintaa, kannattaa siis myös omalle paikkakunnalle perustaa ryhmä.

 

Vinkkejä oman paikallisryhmän perustamiseen löytyy täältä.