Toimintavinkki maailmanmuuttajalle: perusta paikallisryhmä!

yhdessäoloa

Maailman muuttaminen, kuten monikin muu asia, on hauskempaa yhdessä! Changemakerin tämän vuoden yhdeksi painopistealueeksi onkin siitä syystä valittu paikallisryhmien tukeminen ja orastavien maailmanmuuttajien innostaminen uusien paikallisryhmien perustamiseen – olisitko sinä yksi oman paikallisryhmäsi perustajista?

Paikallisryhmä – siis mikä?

Changemakerin paikallisryhmät ovat juuri jäsentensä näköisiä: niissä pääsee tekemään sitä, mikä ryhmää itseään kiinnostaa eniten. Maailman monimutkaisten ongelmien asiantuntija ei tarvitse olla eikä leppymätön mielenosoitusmarssien organisaattori — ryhmissä tavataan ystäviä ja puntaroidaan reilumpaa maailmaa ryhmän itse päättämällä tavalla. Esimerkiksi itse aloitin Changemaker-urani Kirkkonummen paikallisryhmässä, joka kokoontui joka toinen keskiviikko paikallisella seurakuntatalolla, missä joimme reilua teetä, pelasimme lautapelejä ja päivittelimme kuulumisiamme ajankohtaisesta Changemaker-toiminnasta: hieman järjestötuntumaa saatuamme matkasimme Helsinkiin ja osallistuimme siellä Changemakerin valtakunnallisiin kampanjatempauksiin, ja niistä innostuneina järjestimme lopulta tapahtumia kotikunnassammekin.

Elokuvaillat, lukupiirit, puhujavieraat, kokkauskerhot tai vaikkapa lautapeli-illat ovat kaikki hyvää Changemaker-toimintaa. Kaikissa asioissa, niin kokoustilojen etsinnässä kuin paikallisten tempausten järjestämisessäkin, apua, ideoita ja neuvoja saa aina Changemakerin työntekijöiltä sekä vapaaehtoisista koostuvalta tiimiltä. Paikalliseen toimintaan, esimerkiksi kokoustarjoiluiden kattamiseksi, voi myös saada pientä rahallista avustusta. Paikallisryhmien käyttöön on myös olemassa valmista materiaalia, kuten toimintaideoita, jotka ovat vapaasti ammennettavissa.

Mitä ryhmän perustamiseen tarvitaan?

Paikallisryhmän perustaminen on helppoa! Siihen tarvitaan vain vähintään kolme innostunutta maailmanmuuttajaa. Kun riittävä määrä perustajajäseniä on koolla, ryhmä voidaan perustaa ilmoittamalla Changemakerin toimistoon perustajajäsenten nimet, sähköpostiosoitteet, postiosoitteet ja syntymävuodet ja nimetty yhteyshenkilö. Perustajajäsenten tulee olla Changemakerin jäseniä tai liittyä jäseniksi paikallisryhmää perustaessaan. Jäseneksi voi liittyä täällä ja se on myös kokonaan maksutonta.

Jos kiinnostuit tai haluat kysyä lisätietoja, ota yhteyttä Changemakerin toimistoon (toimisto@changemaker.fi). Muutetaan yhdessä maailmaa!