Changemaker-veckoslut 6.-8.10.2017 i Kuopio

Kom till Kuopio och höstens Changemaker-veckoslut! Delta i inressantta utbildningar, får en inblick i att påverka och förändra världen och lär känna andra som är intresserade av globala utvecklingsfrågor och rättvisa. 

Under Changemaker-veckoslutet får du chansen att prova på olika utbildningar och labb. På programmet har vi gäster som berättar om hunger och matsäkerhet samt ungas möjligheter att skapa fred och säkerhet. Vi bekantar oss med påverkning via sociala media och hur man själv kan göra besök och berätta om Changemaker och global rättvisa och utvecklingsfrågor.

Utöver utbildningarna och labben samlas även Changemakers temagrupper.  Välj en av följande: miljö, fred och rättvis ekonomi, och delta i mötet så får du veta vad som är på gång och hur du kan vara med i verksamheten. På programmet står förståss också fritid, chill och samvaro. Under veckolsutet ordnas även Changemakers medlemsmöte, under vilket alla medlemmar tillsammans bestämmer nätverkets kommande verksamhet.

Chefen för internationellt arbete vid Kyrkans Utlandshjälp, Tomi Järvinen, berättar om ungdomarnas liv och möjligheter i utvecklingsländer på Changemaker veckoslutet våren 2017.

 

VAR OCH HUR KAN MAN KOMMA MED?

Changemaker-veckoslutet är det bästa sättet att lära känna andra världsförändrare och bekanta sig med Changemakers verksamhet. Det krävs inga förhandskunskaper för att delta i veckoslutet, alla är välkomna, både nya och sådana som redan varit med i verksamheten.

Changemaker-veckoslutet hålls på Poukamas lägergård i Kuopio. En lokaltrafiksbuss kör från tågstation till närheten av lägergården, så det är lätt att komma till evenemanget. Programmet börjar kl. 18:00 på fredagen den 6.10 och slutar kl. 14:00 på söndagen den 8.10.

Changemaker-veckoslutet är för unga och unga vuxna i åldern 13-35 år som vill lära sig mera om utvecklingsfrågor och olika sätt på vilka man kan förändra världen från Finland. Evenemanget är avgiftsfritt för Changemakers medlemmar och även resekostnader ersätts enligt reseersättningsreglerna (ta tåg eller buss om möjligt, spara biljetterna som kvitto). Det lönar sig att ansluta sig om du ännu inte är medlem, gör det här. För icke-medlemmar är deltagaravgiften 20 euro, det inbegriper kost och logi. Minderåriga behöver vårdnadshavarens godkännande för deltagandet. 

Under veckoslutet lär du dig en massa, och du lär känna en massa nya roliga människor.

 

ANNMÄL DIG NU!

Annmäl dig via elektroniska blanketten senast 20.9. Blanketten hittar du här (länken öppnas i nytt fönster).

Annmälan är bindande. Ifall du inte kommer till evenemanget, eller avbokar efter den 20.9 måste vi kräva en avbokningsavgift på 20 euro.

Mera information får du av Changemakers evenemangsansvariga Jaana Rissanen, jaana.rissanen@changemaker.fi eller Changemaker-koordinatorn Sini Tyvi, sini.tyvi@kyrkansutlandshjälp.fi.

Vi ses i Kuopio!

Ladda ner Changemaker-veckoslutets reklam för t.ex ungdomsgården eller studentföreningens kafferum här (pdf, öppnas i nytt fönster).