Matias Uusisilta började som Changemakers nya koordinator

På sin fritid sysslar Matias med bland annat fågelskådning

I vår söktes en ny koordinator till Changemaker för att ta Jonas plats då han hade bytt jobb. Matias, som började med sitt nya jobb för ett par veckor sedan, har länge varit aktiv inom Changemaker och är yrkeskunnig inom påverknings- och ungdomsarbete.

”Changemaker har gett mig möjligheten att leda min världssmärta till att göra ett betydelsefullt arbete för en bättre värld. Jag är förväntansfull för chansen att jobba för Changemaker och ge denna möjlighet också åt nya generationers världsförändrare.”

Till sin utbildning är Matias socionom och magister inom religionsvetenskap. Han fungerade som ordförande för Changemaker år 2017 och som ansvarig för påverkningsarbetet 2018. Som koordinator ansvarar han för både kampanjverksamheten och Globalisti-tidningen.

”Jag har redan hunnit vara med i ett par kampanjmöten och jag tror att årets kampanj kommer att bli speciell också med Changemakers standard. Jag glädjer mig framförallt för den för Changemaker typiska globala synvinkeln som framhåller Tredje världen. Vi i Finland har det så bra att vi mycket väl har råd och orsak att hjälpa också de människor som fått en sämre lott, nära och i fjärran.”

”Pandemin, som skakat hela världen och alla samhällens strukturer, har visat ännu tydligare än tidigare att vi i Finland inte enbart kan vända blicken mot oss själva. Vi måste också ta andra folk i beaktande i våra liv, så nära som längre bort.”

På fritiden sysslar Matias med att läsa, jogga och vistas i naturen.

”Mötesregleringarna som infördes på grund av coronaviruset har lett till att jag har börjat vistas mera i naturen än vanligt och bekantat mig med friluftsområdena i min nya hemstad Helsingfors. Som en ny hobby började jag också med fågelskådning. Birdlife Suomis utmaning tunnista 100 lintulajia vuodessa (utmaningen på finska, länken öppnas i en ny flik) har ytterligare ökat mitt intresse.”

Du kan nå Matias via telefonnumret och e-postadressen som hittas på sidan för kontaktuppgifter (länken öppnas i en ny flik) i alla ärenden gällande Changemaker.