Matias Uusisilta aloitti uutena Changemaker-koordinaattorina

Vapaa-ajallaan Matias harrastaa mm. lintujen bongausta

Changemakerille haettiin tänä keväänä uutta Changemaker-koordinaattoria toiseen työhön siirtyneen Jonaksen paikalle. Viime viikolla työssään aloittanut Matias Uusisilta on pitkän linjan Changemaker-aktiivi ja vaikuttamistyön ja nuorisotyön ammattilainen.

”Changemaker on tarjonnut minulle mahdollisuuden kanavoida omaa maailmantuskaani oikeasti merkittävään työhön paremman maailman puolesta. Olen innoissani tästä mahdollisuudesta työskennellä Changemakerille ja tarjota tuon saman mahdollisuuden myös uusien sukupolvien maailman muuttajille.”

Koulutukseltaan Matias on sosionomi ja uskontotieteen maisteri. Changemakerissä hän toimi puheenjohtajana vuonna 2017 ja vaikuttamistoiminnan vastaavana vuonna 2018. Changemaker-koordinaattorina Matias vastaa sekä kampanjatoiminnasta, että Globalisti-lehdestä.

”Olen ehtinyt olemaan jo muutamassa kampanjakokouksessa mukana ja uskon, että tämän vuoden kampanjasta tulee jopa Changemakerin mittapuulla erityinen. Erityisesti tulevassa kampanjassa iloitsen Changemakerille ominaisesta globaalin etelän näkökulman esillä pitämisestä. Meillä täällä Suomessa on asiat niin hyvin, että meillä on kyllä varaa ja syytä auttaa myös huonompaan osaan ajautuneita ihmisiä lähellä ja kaukaa.

Koko maailmaa ja kaikkien yhteiskuntien rakenteita järisyttänyt pandemia on osoittanut myös entistä vahvemmin sen, että me emme voi Suomessa kääntyä katsomaan vain itseemme päin, vaan meidän on otettava elämässämme huomioon kaikki kansat ja ihmiset tuolla kauempanakin.”

Vapaa-ajallaan Matias harrastaa lukemista, lenkkeilyä ja luonnossa liikkumista.

”Koronan tuomien kokoontumisrajoitusten myötä on tullut liikuttua enemmän luonnossa kuin tavallista ja tutustuttua uuden kotikaupunkini Helsingin luontokohteisiin. Uutena harrastuksena mukaan tarttui myös lintujen bongaaminen, johon on lisämotivaatiota tuonut myös Birdlife Suomen ’tunnista 100 lintulaija vuodessa’ –haaste.”

Matiaksen tavoittaa tutusta puhelinnumerosta ja sähköpostitse, jotka löytyvät yhteystietosivulta. Matiakseen voi olla yhteydessä kaikessa Changemakerin liittyvissä asioissa.