Kampanj 2020

Kehyä, kiitos! -kampanjan logo. Logossa on maapallo, josta lähtee puhekupla Kehyä, kiitos! -tekstillä.

Betydelse av ut utvecklingssamarbete har stigit på grund av COVID-19 krisen. Ekonomiska spänningar har orsakat bräckliga länder att bli ännu mer bräckliga. Changemaker efterfrågar att Finland ska ta hänsyn till det speciella behovet av utvecklingssamarbete just nu.

Att investera i utvecklingssamarbete är mycket viktig just nu för fattigdomen ökar för den första tid i en 30 åren på grund av COVID-19 krisen. FN säger at krisen kunde göra 500 miljonen människor fattiga. Finland har alltid hjälpt till att lösa globala krisen och vi vill att Finland ska göra detsamma i framtiden också. Vi vill också inte att den andra krisen i världen ska lämnas utan uppmärksamhet. hungersnöd, krig och klimatförändringar är problemen som Finland kan ingripa med hög kvalitet utvecklingssamarbete.

På grund av finska utvecklingsarbete har livet för många människor förbättrat. Du kan läsa av resultat av finska utvecklingsarbete från #muutosvoimaa-kampanjen från Fingo.
Så vad är det vad vi efterfrågar? Finland är engagerad att ta upp finska utvecklingsfinansiering till 0,7 procenten av bruttonationalprodukt. Vi i Changemaker vill uppmuntra våra regering att stänna i den där.

Vi unga efterfrågar att Finland ska inte titta bara inåt men också tar hand om andra med mindre. COVID-19 krisen har demonstrerat att länden inte kan operera ensamma av säg själva. Med utvecklingssamarbete vi kan erbjuda likvärdigare möjligheter för den unga i andra i världen.

Underteckna framställningen

Jag efterfrågar att Finland ska fortsätta att tillhandahålla hög kvalitet utvecklingssamarbete i globala södern och ska hålla fast vid målet att använda 0,7 procent av bruttonationalprodukt till utvecklingssamarbete.
  • På här du kan skriva varför du tycker at utvecklingssamarbete är viktig, om du vill.