Kokousmuistio 27.4.2016

Kokousmuistio (pdf) (avautuu uuteen ikkunaan)

Tiimin kokous 27.4.2016 klo 16.00. Seurakuntakahvila Tukipilari, Savilahdenkatu 18, 50190 Mikkeli

1. Kokouksen avaus
Avattiin kokous klo 16:02.

2. Kokouksen järjestäytyminen
Kokouksen puheenjohtajana toimii Ronja Karkinen, sihteerinä toimii Sini Savolainen.

Paikalla Laura Tiitu, Noora Mattila (Skypessä) ja Jaana Rissanen (Skypessä). Työntekijöistä Sini Tyvi, Pertti Keinänen (Skypessä) ja Elina Mäkilä.

3. Esityslistan hyväksyminen
Käsittelyjärjestystä muutettiin järjestykseen 4. Harjoittelijahaku, 5. Kansainvälisyys, 6. Tapahtumat, 7. Paikallisryhmät, 8. Koulutus, 9. Ympäristö, 10. Rauha, 11. Velka, 12. Tiedotus, 13. Globalisti, 14. Jäsenet, 15. Toimiston kuulumiset, 16. Ilmoitusasiat, 17. Muut esille tulevat asiat ja 18. Kokouksen päättäminen.

4. Harjoittelijahaku
Rekrytoidaan harjoittelija toukokuussa syksyksi 2016. Sini Savolainen edustaa tiimiä rekrytointiprosessissa.

5. Kansainvälisyys
Suomen Changemakeriä kansainvälisiä asoita käsittelevässä Skype-kokouksessa Suomen Changemakeriä edustaa Sini Savolainen. Kansainvälisestä kokouksesta syntyvien matkakulujen korvaamista tulee anoa erikseen ja anovilla järjestöillä tulee olla näyttöä toiminnasta. Kansainvälisen yhteistyön jatkosta keskusteltiin. Yhteistyössä painotetaan järjestöjen välistä toimintaa kansainvälisten kokousten sijaan.

6. Tapahtumat
Kesäkiertueessa on tänä vuonna vähemmän tapahtumia kuin viime kesänä. Tapahtumia, joissa ollaan mukana, ovat Yhden hinnalla 14.5, Maailma Kylässä 28.-29.5, Joensuun Mahdollisuuksien tori 7.5, sekä Herättäjäjuhlat 8.-10.7. Lisäksi pyritään osallistumaan muille Mahdollisuuksien toreille ja muihin tapahtumiin. Kaikissa tapahtumissa ei tarvitse olla mukana työntekijää tai harjoittelijaa. Keskusteltiin mahdollisuudesta osallistua Suomi Areenaan.
Partiolaisten Roihu-leirillä on Global Developement Village, jonka kesto on noin 6h. Leirillä on 16 000 nuorta ja Changemaker on saanut sinne oman pisteen. Tapahtumaa varten on varattu bussi. Leiri on Evossa, Hämeenlinnan lähellä. Tarkoitus kerätä vetoomusta ja kertoa Changemakeristä.
Norjan SommerSNU:hun Trondheimiin 26.6.-1.7. on tullut kutsu ja sinne toivotaan osallistujia. Leirille osallistuu todennäköisesti myös kansainvälisiä vieraita muista maista. Osallistumisen edellytys on tuottaa sisältöä/jotain lisäarvoa Suomen Changemakerin toiminnalle. Leirille voidaan lähettää kaksi henkilöä Haku avataan mahdollisimman pian ja tiimi päättää lähtijät 20.5. kokouksessaan.

7. Paikallisryhmät
Paikallisryhmäpäivä pidetään elokuun viimeisenä lauantaina Seinäjoen sijaan Jyväskylässä.
Paikallisryhmien aktivointi ja lakkauttaminen tulee tapahtumaan siten, että kaikille paikallisryhmien sähköpostilistoille lähetetään elokuussa sähköposti, jolla kartoitetaan listan lukemista ja vastaamista. Eli alueelle tarjotaan kertaalleen vielä mahdollisuutta aktivoitua. Jos paikkakunnalla ei ole tapahtunut kahteen vuoteen mitään, se poistetaan.

8. Koulutus
Changemaker-viikolopusta saatiin 9/14 palautelappua ja keskiarvo oli huima 9,2. Tapahtumaa järjestämässä olleet olivat erityisen tyytyväisiä viikonlopun aikataulutukseen, kun kiirettä ei syntynyt ja joustovaraa oli.
Allianssin yhdenvertaisuussuunnittelukoulutus: Pertti on jo ilmoittautunut. Sini Savolainen menee sinne myös.

9. Ympäristö
Liikakalastus-paneelia mainostetaan aktiivisesti aiheesta kiinnostuneille tahoille. Tapahtumaan pyydetään vapaaehtoisia erilaisiin mediatehtäviin. Jaro on pitänyt asiaa esillä aamunavauksen muodossa. Ronja kävi esittelemässä kampanjaa Laihialla, nuoret eivät olleet kovin aktiivisia.
Toiveet ilmasto.org:in tulevaisuuden suunnista keskusteltiin. Changemaker ei ota sivustosta vastuuta, mutta jos sivusto jatkuu, voimme tuottaa sisältöä.
Vetoomusyhteistyö Greenpeacen kanssa:  asiaan palataan paneelikeskustelun jälkeen, kun ollaan puhuttu Greenpeacen kanssa asiasta.

10. Rauha
Rauhanryhmä tapasi Kv-solidin aktiiveja liittyen Länsi-Saharaan. Kampanjan suunnittelu on aloitettava asap.

11. Velka
Velka-ryhmä, nyk. Talousryhmä, järjesti ensimmäisen tapaamisensa. Paikalla 3 ihmistä. Katsottiin elokuva.

12. Tiedotus
Blogit ja haastattelut pyörivät. Instagramissa on ollut vähän hiljaisempaa kun nyt on yksi päivittäjä per viikko. Kesäkiertueesta ja muista kesän aikana tapahtuvista jutuista on hyvä saada joku tuottamaan sisältöä nettiin ja sosiaaliseen mediaan. Keskusteltiin uutisten linkkaamisesta ja referoimisesta omassa viestinnässä ja nettisivuilla. Myös Changemakerin teemoihin sopivien teemapäivien kartoittamisesta ja EU:n, YK:n ja Suomen hallituksen päätöksenteon seuraamisesta keskusteltiin.

13. Globalisti
Lehti näyttää hyvältä. Tarvitaan kuvittajia.

14. Jäsenet
Ei uutta asiaa.

15. Toimiston kuulumiset
Hanke: Elina aloitti muutama viikko sitten. Monet asiat vielä auki. Tällä hetkellä tilanteena se, että toukokuussa tehdään pari pilottia testausmielessä, katsotaan miten asiat toimii ja mitä vaaditaan. Turvapaikanhakijoiden tilanteet muuttuvia, miten kaikki järjestetään siten että se on kaikille kivaa. Miten Changemakereitä osallistetataan? Yhden pilotin voisi tehdä Changemakereiden kanssa? Samalla Changemakerit saavat kokemusta workshoppien pitämisestä ja voivat toteuttaa niitä joko osana hanketta tai muualla. Haussa ihmisiä jotka haluavat osallistua hankkeeseen. Lisäksi keksittävä joku lyhyempi ”raflaava” nimi, joka kuvaa hanketta ja sen sisältöjä. Hankkeen kautta voidaan saada hyötyjä myös ensi vuoden kampanjalle.
Sini & Pertti: Sini oli pitämässä riparilaisille vierailua Nummen seurakunnassa. Kuulijoita 70 kerralla. Vierailu oli haastava, mutta meni hyvin. Sini lomailee vapun ympäristössä. Pertti on kiireinen kv-kokouksen ja raportointien kanssa.

16. Ilmoitusasiat
Ronjan mielipidekirjoitus meni läpi Helsingin Sanomissa. Jaro aikoo kirjoittaa Maaseudun Tulevaisuuteen yleisönosastoon liikakalastuksesta.

17. Muut esille tulevat asiat
Changemaker mukana Voiman välissä olevassa rauhanesitteessä. Mietitään ollaanko mukana 14.5. rauhanmielenosoituksessa. Käänteentekijöiden yhteinen ulostulo 7.6. ollaanko mukana? Asian käsittelyä jatketaan tiimin listalla.

18. Kokouksen päättäminen
Päätettiin kokous klo 18:20