Tiimin kokouksen muistio 25.11.2016

Tiimin kokous 25.11.2016 klo 16.00. Kirkon Ulkomaanavun toimisto, Eteläranta 8, 00130 Helsinki

Kokousmuistio: PDF-versio avautuu uuteen ikkunaan.

1. Kokouksen avaus
Kokous avattiin klo 16:04.

2. Kokouksen järjestäytyminen
Kokouksen puheenjohtajana toimii Ronja Karkinen ja sihteerinä Noora Mattila (kohdat 1-13).Paikalla ovat myös Jaana Rissanen (sihteerinä kohdat 13-18), Jaro Karkinen, Aino Tiitta (skypessä), Lauri Lind, Sini Tyvi ja Jonas Biström.

3. Esityslistan hyväksyminen
Hyväksytään lisäyksenä kohta 4.

4. Yhteistyö Charlie’s surfing teamin kanssa
Tehdään yhteistyötä sarjakuvahankkeen kanssa, ja tarjotaan mahdollisuutta sarjakuvan ilmestymiselle Globalistissa ja sarjakuvatyöpajan pitämistä Changemaker-viikonlopussa.

5. Ympäristö
Kampanjan tilanne ja päätös:
Marraskuun aikana saatiin paljon näkyvyyttä kampanjalle ja yli 1000 uutta nimeä vetoomukseen. Kimmo Tiilikaista ei ole saatu kiinni. Kampanjan päätöstapahtuman suunnittelua jatkavat Ronja, Jaro ja Jonas.

6. Rauha
Kampanjasuunnittelun eteneminen: Kampanjan suunnittelua jatketaan 1.12. ja 8.12.
Pax-klubi 15.12: Changemakerilta on tulossa Pax-klubille pieni keskustelutilaisuus rauhantyöstä ja nuorten sitoutumisesta siihen Suomessa.
2250-verkosto: Aino osallistui verkoston kokoukseen 24.11 ja kertoi siellä Changemakerin tulevasta kampanjasta. Ronja tekee koosteen verkostoon liittyvistä asioista.
Pitkittyneet konfliktit -tilaisuus 7.12: Tilaisuuden Facebook-tapahtuma on valmis ja sen mainostus käynnistetty.

7. Talous
Talousryhmän toiminnan suunnittelu on työn alla. Ryhmänvetäjä Johanna Kesti  ja Jonas keskustelevat lähiaikoina.

8. Jäsenet
Jäsenrekrytoinnin tilanne: Tänä vuonna on tähän mennessä saatu 197 uutta jäsentä. Marraskuun aikana liittyi 85 uutta jäsentä. Mainontaa jäseneksi liittymisestä jatketaan ja jäsenrekrykilpailu on tulossa.
Jäsenpalkinnot: Täydennetään t-paitavarastoa. Toimisto miettii, miten tehostetaan tuotteiden siirtymistä jäsenistölle.

9. Paikallisryhmät
Tilannekartoitus ja paikallisryhmien lakkauttaminen: Lakkautetaan paikallisryhmistä Hämeenlinna, Kotka, Kuusamo, Haapajärvi, Mikkeli ja Kiuruvesi, joissa ei ole toimintaa. Selvitetään, mikä on tilanne Espoossa, Iisalmessa, Laihialla, Kajaanissa, Kuopiossa, Porvoossa ja Vaasassa.

10. Tapahtumat
Kuulumiset marraskuun tapahtumista: Oulugospel, Höstdagarna, Maata näkyvissä menivät erittäin hyvin. Vetoomukseen kerättiin paljon kaloja ja saimme myös paljon uusia jäseniä mukaan.
Vuoden 2017 tapahtumat: Yhden hinnalla-tapahtuman järjestelyt etenevät. Maailma kylässä -festareille suunnitellaan asiaohjelmaa lavalle telttapaikkaosallistumisen rinnalle. Ungdomens kyrkodagarille aiotaan myös järjestää pöytäpaikka.
Tapahtumatarvikehankinnat: Tilataan roll uppeja ja banderolleja Changemakerin logolla käytettäväksi paikallisissa tapahtumissa. Selvitetään tapahtumapöytäliinan hankintaa.

11. Tiedotus
Instagramin päivittäjien koordinointia pohdittava ensi vuonna.
Uutiskirje ja nettisivu-uudistus: Uusi uutiskirjepohja otetaan käyttöön tammikuussa. Keskusteltiin nettisivujen ruotsinkielisen etusivun uudistamisesta vastaamaan enemmän suomenkielistä, tiimi jäi pohtimaan asiaa.
Uusi esite: Esitteen tekstejä uudistettu, esitteet uudella ilmeellä pian painoon.

12. Koulutus
Sini koulutti nuoria vaikuttamisesta Sipoossa 24.11. Myös Lopelle on tulossa joulukuussa koulutusta.

13. Globalisti
Lehden ilmestyminen voi pysyä aikataulussa, mutta saattaa myös vähän viivästyä. Noora Mattila poistui kokouksesta.

14. Kansainvälisyys
Norja on järjestämässä helmikuun lopussa opiskelijaviikonlopun, johon kutsuvat muiden maiden edustajia. Selvitetään, onko Norjassa kesällä kv-tapaaminen ja päätetään, miten tapahtumiin voidaan osallistua.

15. Toimiston kuulumiset
Nettikoulutuksen valmistelu alkaa pian. Työntekijät olivat Kepan koulutuksessa juurisyihin vaikuttamisesta. Sen kautta mietittävä, mitkä ovat kampanjoihin liittyvien kysymysten syy-seuraussuhteet ja pohtia näin ilmiötä juurisyistä eteenpäin.

16. Ilmoitusasiat
Ei ilmoitusasioita.

17. Muut esille tulevat asiat
Tiimiläisiä, jotka eivät pääse kiitosillalliselle, pyydetään ilmoittamaan siitä välittömästi toimistolle.

18. Kokouksen päättäminen
Kokous päätettiin ajassa 18.10.