Kuukauden changemaker 9/2012

Tällä palstalla esitellään kuukausittain joku eri puolilla Suomea asuvista ja eri tavoin Changemakerin toiminnassa mukana olevista vapaaehtoisista.

MarikaKuka olet?
– Olen Marika, 27-vuotias iloinen eteläpohjalainen, joka asustelee ja työskentelee Turussa. Noin joka toinen viikko minut voi bongata myös Lahdesta, jossa opiskelen tällä hetkellä sosiaalialan ylempää korkeakoulututkintoa. Turussa toimin Changemakerin paikallisryhmän yhteyshenkilönä.

Millä viidellä sanalla kuvailisit itseäsi?
– Aktiivinen, avoin, analysoija, ajattelevainen ja aina valmiina, kysykää vaan! 🙂

Mitä vietät vapaa-aikaasi?
– Vapaa-ajallani tykkään reissailla ja tavata ihmisiä sekä toisinaan itse majoitella matkailijoita ja kuunnella heidän tarinoitaan. Haluan nauttia kaikesta tekemästäni, myös työstä ja opinnoista, niin että kaikki elämäni aika tuntuu vapaalta. Ehdottomasti joka päivä pyrin liikkumaan ulkona ja usein minut löytää myös kirjan ääreltä tai piirustelemasta.

Miksi olet changemaker?
– Changemakerina minulla on mahdollisuus taistella epäkohtia vastaan, oppia uutta ja tehdä yhteistyötä huippumahtavien ihmisten kanssa.

Miten tulit mukaan verkoston toimintaan?
– Olen ajautunut changemakeriksi hiljalleen. Alun perin tulin mukaan Turun uusien illassa, koska halusin lisää tietoa kansainvälisestä vaikuttamisesta ja vapaaehtoistyöstä. Perustimme Turkuun paikallisryhmän kaksi vuotta sitten ja siinä toimin edelleen. Myöhemmin olen lähtenyt mukaan myös esimerkiksi ympäristöryhmän kiinnostaviin kiemuroihin.

Paras muistosi tai kokemuksesi Changemakerissa?
– Kaikki kolme koulutusviikonloppua, joissa olen ollut mukana ovat olleet todella mahtavia – samoin paikallisryhmäpäivät! Ihania muistoja on kahteen vuoteen mahtunut tosi paljon. Myös Turun Mahdollisuuksien torit ovat olleet mieleenpainuvia hienoine kohtaamisineen.

Jos voisit olla päivän ajan kuka tahansa, kuka olisit ja miksi?
– Voisin olla päivän taas minä lapsena. Olisi kiva kokea uudelleen, millaista on silloin kun uteliaana ja vilpittömänä katsoo maailmaa ilman ennakkoluuloja ja -oletuksia, ja kaikki tapahtuu juuri tässä ja nyt. Silloin voi kokea vaikka mitä seikkaluja.

Jos voisit korjata yhden epäkohdan maailmassa, mikä se olisi?
– Soisin kaikille maailman lapsille oikeuden käydä koulua ja opiskella. Oppiminen on ainoa tie kehitykseen, ymmärtämiseen ja asioiden muuttumiseen.

Milloin tunsit muuttaneesi maailmaa?
– Maailmanmuuttajaolon olen saanut silloin, kun joku ihminen tulee jälkeenpäin kertomaan, miten kanssani käyty keskustelu sai hänet oivaltamaan jotain uutta.

Mitä odotat syksyltä?
– Syksy on mahdollisuuksien aikaa. On kivaa bongailla mielenkiintoisia tapahtumia ja kokeilla kaikenlaista uutta. Elämässäni on tänä syksynä monta uutta juttua ja ihmistä, ja siksipä odotankin inspiroivaa syksyä!

Terveisesi muille muutoksentekijöille?
– Tavataan kaikissa kivoissa CM-tapahtumissa, eikös vaan! Värikästä syksyä joka silmäparille! 🙂