Vaikuttaminen

Changemakerissa vaikutetaan Globaalin oikeudenmukaisuuden puolesta!

Changemakerin vaikuttamistoiminta keskittyy epäoikeudenmukaisuutta aiheuttaviin rakenteisiin. Verkosto nostaa erityisesti esille globaalin etelän ja heikoimmassa asemassa olevien ihmisten näkökulmaa sekä Suomen roolia maailmanlaajuisten ongelmien ratkaisemisessa.

Syksyllä 2023 Changemakerin vaikuttamistoimintaa suunnitellaan 2-3 viikon välein Discordissa kokoontuvan Vaikuttamisryhmän tapaamisissa. Voit liittyä Changemakerin Discordiin tämän linkin kautta. (linkki aukeaa uuteen välilehteen)

Changemakerin tavoitteena on muuttaa maailmaa innostavalla, konkreettisella ja ajankohtaisella arvioimalla vaikuttamistoiminnalla. Changemaker nostaa esille epäoikeudenmukaisuutta aiheuttavia rakenteita, globaalin etelän näkökulmia ja keinoja, joilla suomalaiset voivat vaikuttaa oikeudenmukaisemman maailman puolesta sekä tavoitella konkreettisia poliittisia parannuksia.

Changemakerin vaikuttamistoimintaan ovat tervetulleita kaikki vaikuttamisesta kiinnostuneet 13-35-vuotiaat. Changemakerin toiminnassa mukana oleminen ei vaadi aiempaa kokemusta vaikuttamisesta.

Uutiset

Changemakerin pakolaisuuteen keskittyvä someviikko vaatii parempaa keskustelua pakolaisuudesta

”Turvapaikanhakijoita ja itärajan tilannetta on käsitelty mediassa erittäin yksipuolisesti.” Toteaa Changemakerin puheenjohtaja Pirjo Mäkelä” Keskustelu suojaa hakevista ihmisistä on typistetty kansallisen turvallisuuden kysymykseksi ilman kontekstia pakolaisuudesta globaalina ilmiönä. On huolestuttavaa, että apulaisoikeuskansleri on joutunut huomauttamaan hallitukselle, että heidän esityksessään itärajan sulkemiseksi termejä turvapaikanhakija, siirtolainen ja laiton maahanmuutto on käytetty sekaisin.”

Lue koko uutinen