Changemaker-ilta: Vapaa ja turvallinen internet?

Internet on tarjonnut ihan tavalliselle ihmiselle mahdollisuuden ilmaista näkemyksiään ja ajaa netissä itselleen tärkeitä asioita. Samalla kuitenkin myös trollaaminen, maalittaminen ja häiriköinti on tuttua monille, jotka ovat uskaltaneet ottaa netissä kantaa asioihin. Miten internetistä voitaisiin tehdä turvallinen paikka ilmaista mielipiteensä ilman pelkoa trolliarmeijoiden hyökkäyksestä?

Suomi on valittu avointa ja ihmisoikeuksia kunnioittavaa internetiä edistävän Freedom Online Coalitionin puheenjohtajamaaksi vuodelle 2021. Tästä syystä Changemaker valitsi jäsenkokouksessaan vuoden 2021 pääkampanjan teemaksi vapaan internetin ja aikoo kampanjoida erityisesti aktivistien internetoikeuksien puolesta.

Tule Changemaker-iltaan oppimaan miten kansainvälisellä vaikuttamistyöllä pystytään edistämään internetin vapautta maailmalla. Illassa Janette Sorsimo ulkoministeriön ihmisoikeuspolitiikan yksiköstä kertoo meille FOC:n toiminnasta ja siitä miten järjestö edistää internetin vapautta 2020-luvulla.

Koulutuksen jälkeen jäämme kampanjatiimin kanssa suunnittelemaan tulevaa kampanjaa. Mukaan ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet aiempaan kampanjointikokemukseen katsomatta. Osallistuminen ei vaadi sitoutumista kampanjatiimin toimintaan.

Tapahtuma järjestetään etänä Microsoft Teams -alustalla ja siihen voi ilmoittautua tämän linkin kautta. (linkki aukeaa uuteen välilehteen.)