Changemaker-ilta: verovälttely ja miten siihen puututaan?

Suomi menettää vuosittain jopa 430 miljoonaa euroa verotuloja yritysten verovälttelyn takia. Koronapandemian takia verotuloille on nyt suurempi tarve kuin koskaan, ja koronasta aiheutuvien kulujen oikeudenmukainen jako edellyttää ripeitä toimia verovälttelyn kitkemiseksi. Tämä on totta paitsi Suomessa myös erityisesti globaalin etelän matalan tulotaso paissa, joiden on arvioitu menettävän verovälttelyn seurauksena vuositasolla jopa 200 miljardia USD, mikä on paljon enemmän kuin maiden saama kehitysapu.

Miten verovälttelyyn voidaan sitten puuttua? Tästä kuulemme 27.5. klo 17-18, jolloin Changemaker saa vieraakseen Finnwatchin veroasiantuntija Saara Hietasen. Hän kertoo tarkemmin kampanjan taustoista, millaisia vaikutuksia verovälttelyllä on ja mitä me suomalaiset voimme asialle tehdä. Koulutusilta pidetään verkossa ja siihen voi osallistua omalta kotisohvalta.

Ilmoittaudu mukaan lähettämällä sähköpostia lauri.leivo@kua.fi, niin saat osallistumislinkin ennen tapahtuman alkua.

Koulutus on osa Changemakerin tämän vuoden kampanjointia, jossa toimimme osana Finnwatchin #430-kampanjaa. Voit tutustua Finnwatchin kampanjaan tarkemmin täällä.