Etänä: Changemakerin uusien ilta: sateenkaarioikeudet uhattuna meillä ja maailmalla.

Mietityttääkö maailman meno ja tulevaisuus? Haluaisitko jutella rauhassa globaaleista kysymyksistä, oikeudenmukaisuudesta ja teoista tiellä kohti parempaa maailmaa? Tule Changemakerin uusien iltaan!

Changemaker-illat ovat teemailtoja, joissa kuullaan ja keskustellaan mielenkiintoisista ajankohtaisista kehityskysymyksistä. Ensimmäinen teemailta on uusien ilta ja illan teemana on sateenkaarioikeudet uhattuna meillä ja maailmalla.

Kesäkuussa Ugandan parlamentti hyväksyi yhden maailman ankarimmista seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia rajoittavista laeista ja samankaltaisia lakeja on suunnitteilla mm. Keniassa. Illan alkuun kuulemme ugandalaista asiantuntijaa, joka kertoo meille, miten tilanteeseen on päädytty, miten laki vaikuttaa käytännössä ugandalaisten elämään sekä antaa laajemman tilannekatsauksen aftrikkalaiseen sateenkaariväestöä uhkaavaan liikehdintään.

Tämän jälkeen Amnestyn asiantuntija Matti Pihlajamaa kertoo meille sateenkaariväestön oikeuksia uhkaavasta lainsäädännöstä ja liikehdinnästä Euroopassa. Puheenvuorojen jälkeen on tilaa vapaalle keskustelulla ja pohdinnalle siitä, mitä me Suomessa voimme tehdä asioiden muuttamiseksi. Illan ensimmäinen osio toteutetaan englanniksi ja simultaanitulkkaus suomeksi tarjotaan tarvittaessa.

Changemakerin uusien ilta ei vaadi aiempaa kokemusta Changemakerin toiminnasta tai tietoa illan aiheesta. Ilta on tarkoitettu juuri sinulle, joka kaipaat ympärillesi muita maailmanmuuttamisesta kiinnostuneita nuoria ja etsit tapoja päästä vaikuttamaan ympäröivään maailmaan.

Changemaker-illat järjestetään Helsingissä Kirkon Ulkomaanavun toimistolla ja mukaan pääsee myös etäyhteyksillä. HUOM! Tämä ilta järjestetään vain etänä.

Changemaker-iltoja järjestetään syyskaudella kerran kuussa;

 

23.8.  Changemaker-ilta: Sateenkaarioikeudet uhattuna meillä ja maailmalla.

21.9. Nuorten rauhanviikon Changemaker-ilta: Ilmastokriisin seuraukset -rauhanneuvottelusimulaatio

17.10. Changemaker-ilta: illan teema varmistuu lähempänä

14.11. Changemaker-ilta: Voidaanko vaikuttavuussijoittamisella ratkaista globaaleja ongelmia?

12.12. Changemaker-ilta: Changemakerin pikkujoulut!

 

Ilmoittaudu tapahtumaan tämän linkin kautta. (linkki aukeaa uuteen välilehteen)

Kysymykset ja lisätiedot:
Matias/ matias.uusisilta@kua.fi / 050 342 3799

Tapahtumiin ja ryhmiin ovat tervetulleita kaikki toiminnasta kiinnostuneet nuoret ja nuoret aikuiset. Tapahtumiin osallistuville korvataan matkakulut bussi- ja junalippuja vastaan Changemakerin matkaohjeen mukaisesti. Tapahtuma on esteetön.