CM-ilta: Nepalin kehityspolitiikka, puhujavieras Nepalista

Changemaker-illassa on puhujavieras Nepalista. Binaya Acharya on ohjelman laatukoordinaattori Kirkon Ulkomaanavun hankkeissa Nepalissa. Tämä on mahtava tilaisuus oppia lisää ja keskustella paikallisen asiantuntijan kanssa Nepalin kehityskysymyksistä.

Binaya Acharya vastaa Nepalin maaohjelman vastuullisuudesta sekä suunnittelee ja valvoo Kirkon Ulkomaanavun hankkeita. Nepalin syrjäisen maaseudun kehittäminen on Binayalle tärkeä aihe ja hän on suorittanut maaseudun kehittämisen tutkinnon (Master´s Degree in Rural Development).

Yhteisvastuu 2020 –kampanjan teemana on vanhemmuuden tukeminen.

”Nepal on hyvin köyhä maa ja sen vuoksi joka kolmas lapsi joutuu osalliseksi lapsityöhön ja jopa 80% alle 14-vuotiasta kärsii kotiväkivallasta. Vanhemmuuden tukeminen Nepalissa on tärkeä aihe”, Binaya sanoo.

Toimeentulomahdollisuuksien puute ajaa monet nepalilaiset siirtotöihin ulkomaille. Työ ulkomailla on usein raskasta sekä lähtijälle että myös kotiin jäävälle perheelle. Yhteisvastuukampanjan Nepal-dokumenteissa esiin nousevat sekä siirtotyön haasteet että naisen asema Nepalissa.

”Osallistuminen Yhteisvastuukampanjaan on minulle hieno mahdollisuus. Odotan innolla, että pääsen tapaamaan ja kiittämään suomalaisia, jotka osallistuvat kampanjaan ja tuovat hymyn ihmisten kasvoille Nepalissa.”

Changemaker on Kirkon Ulkomaanavun nuorisoverkosto.