Globalistin lehtityökoulutus

Ilmoittautumislomake. (linkki aukeaa uuteen välilehteen)

Oletko kiinnostanut lehden tekemisestä ja tahtoisit oppia miten kirjoittamalla voidaan muuttaa maailmaa? Globalistin lehtityökoulutuksessa pääset oppimaan perusasioita lehden tekemisestä kokonaisvaltaisesti kirjoittamisesta kuvittamiseen. Osallistuaksesi koulutukseen sinulla ei tarvitse olla ennestään kokemusta lehtityöstä. Tule siis mukaan!

Päivänmittainen lehtityökoulutus järjestetään lauantaina 28.8. Aamupäivällä käydään läpi journalismin perusteet ja Globalistin tekemisen peruskurssi. Jos lehden tekeminen on uutta niin tämä antaa kaiken mitä tarvitset liittyäksesi toimituskuntaan! Peruskurssilla käydään läpi mm. juttujen suunnittelua, näkökulman valintaa sekä Globalistin eri juttutyyppejä ohjeistuksineen. Iltapäivällä syvennämme osaamistame hyvän journalismin tekemisessä yhdessä YK:n ympäristöjärjestön viestintäkonsultin ja vapaan toimittajan Jenni Petäjän kanssa.

9:45-10 Kahvia ja teetä

10-12 Globalistin tekemisen ja journalismin alkeet, miten lehteä tehdään

12-13 Lounas (ilmainen kaikille osallistujille)

13-14:00 Syventävä kurssi, miten hyvää journalismia tehdään (kouluttajana Jenni Petäjä).

14-15:00 Näin teet hyvän ja mielenkiintoisen jutun -työpaja

15:15-17:15 Globalisti-lehden toimituskunnan kokous, joka aloittaa lehden seuraavan numeron tekoprosessin.

Changemaker korvaa kaikkien tapahtumaan osallistuvien jäsentensä matkakulut matkaohjeensa mukaisesti. Muista siis säilyttää bussi- ja junaliput. Kulut laskutetaan verkostolta jälkikäteen tapahtumassa saatavalla lomakkeella. Koulutus on maksuton, mutta edellyttää Changemakerin jäsenyyttä. Jäsenyys on maksuton ja jäseneksi voi liittyä ilmoittautumisen yhteydessä, samalla lomakkeella. Changemakerin jäseneksi voi liittyä kuka tahansa 13-35-vuotias toiminnasta kiinnostunut. Koulutus pidetään Changemakerin toimistolla Helsingissä, osoitteessa Eteläranta 8 tai tilanteen niin vaatiessa etänä.

Koulutukseen voi osallistua sekä paikan päällä, että etänä. Paikan päällä osallistuville tarjotaan ilmainen vegaaninen lounas. Ilmoittautua voit tämän linkin kautta. (linkki aukeaa uuteen välilehteen) Koulutuksessa noudatetaan tarvittavia turvallisuusohjeita sen hetkisen koronatilanteen mukaan. Tarpeen tullen koko tilaisuus järjestetään etänä.

Lisätietoja lehdestä antaa koordinaattori Matias Uusisilta (matias.uusisilta@kua.fi)