Globalistin lehtityökoulutus

Globalisti-lehtiä

Ilmoittaudu nyt tästä!

Changemakerin Globalisti-lehdessä pääset perehtymään kehityskysymyksiin innostavassa seurassa ja muuttamaan maailmaa journalismin kautta. Tule siis mukaan!

Starttina toimituskunnan työhön järjestetään päivänmittainen lehtityökoulutus lauantaina 9.9. Aamupäivällä käydään läpi Globalistin tekemisen peruskurssi, jos lehden tekeminen on uutta niin tämä antaa kaiken mitä tarvitset liittyäksesi toimituskuntaan. Peruskurssilla käydään läpi mm. juttujen suunnittelua, näkökulman valintaa sekä Globalistin eri juttutyyppejä ohjeistuksineen. Iltapäivällä syvennämme osaamistame globaalien ongelmien journalismissa. Kouluttajaksi saamme toimittaja Hanna Nikkasen joka toimi viime vuoden Tampereen yliopiston journalistiikan vierailijaprofessorina. Hän johdattelee pohtimaan, miten abstrakteista ja hankaliksikin koetuista aiheista tehdään selkokielistä, ymmärrettävää ja innostavaa journalismia. Esimerkkinä käytetään ilmastonmuutosta.

10-12 Globalistin tekemisen peruskurssi.

12-13 Lounas

13-16 Syventävä kurssi globaalien ongelmien journalismista. Esimerkkitapauksena ilmastonmuutos. Kouluttajana Hanna Nikkanen.

16-17:30 Toimituskunnan seuraavan numeron ensimmäinen kokous.

Changemaker korvaa kaikkien tapahtumaan osallistuvien jäsentensä matkakulut matkaohjeensa mukaisesti. Muista siis säilyttää bussi- ja junaliput. Kulut laskutetaan verkostolta jälkikäteen tapahtumassa saatavalla lomakkeella. Koulutus on maksuton, mutta edellyttää Changemakerin jäsenyyttä. Jäsenyys on maksuton ja jäseneksi voi liittyä ilmoittautumisen yhteydessä, samalla lomakkeella. Koulutus pidetään Changemakerin toimistolla Helsingissä, osoitteessa Eteläranta 8, 3. kerros.

Ilmoittaudu nyt tästä!

Globalistin toimituskunnan työstä pysyy kärryillä liittymällä myös sähköpostilistalle sekä Facebook-ryhmään. Lisätietoja lehdestä voit kysyä myös päätoimittaja Saara-Maria Pulkkiselta (paatoimittaja@changemaker.fi) tai koordinaattori Jonas Biströmiltä (jonas.bistrom@kirkonulkomaanapu.fi).