Globalistin lehtityökoulutus

Globalisti-lehtiä

Changemakerin Globalisti-lehdessä pääset perehtymään kehityskysymyksiin innostavassa seurassa ja muuttamaan maailmaa journalismin kautta. Tule siis mukaan!

Starttina toimituskunnan työhön järjestetään päivänmittainen lehtityökoulutus lauantaina 9.9. Kouluttajaksi saamme Tampereen yliopiston journalistiikan vierailijaprofessorin, toimittaja Hanna Nikkasen. Hän johdattelee pohtimaan, miten abstrakteista ja hankaliksikin koetuista aiheista tehdään selkokielistä, ymmärrettävää ja innostavaa journalismia. Päivän aikana on luvassa myös perehdytystä Globalisti-lehden teon peruskurssi, jossa käydään läpi mm. juttujen suunnittelua, näkökulman valintaa sekä Globalistin eri juttutyyppejä ohjeistuksineen. Tämän lisäksi esitellään Globalistin rakenne, ja minkälaisia juttuja siihen tulee.

Lisätietoja päivän tarkemmasta aikataulusta tulossa kesän aikana, mutta kannattaa merkitä aika jo kalenteriin.

Changemaker korvaa kaikkien tapahtumaan osallistuvien jäsentensä matkakulut matkaohjeensa mukaisesti. Muista siis säilyttää bussi- ja junaliput. Kulut laskutetaan verkostolta jälkikäteen tapahtumassa saatavalla lomakkeella. Koulutus on ilmainen. Koulutus pidetään Changemakerin toimistolla Helsingissä, osoitteessa Eteläranta 8, 3. kerros.

Globalistin toimituskunnan työstä pysyy kärryillä liittymällä myös sähköpostilistalle sekä Facebook-ryhmään. Lisätietoja lehdestä voit kysyä myös päätoimittaja Saara-Maria Pulkkiselta (paatoimittaja@changemaker.fi) tai koordinaattori Jonas Biströmiltä (jonas.bistrom@kirkonulkomaanapu.fi).