Globalistin lehtityökoulutus

Globalisti-lehtiä

Ilmoittaudu nyt! TÄSTÄ! (lomake avautuu uuteen ikkunaan)

Changemakerin Globalisti-lehdessä pääset perehtymään kehityskysymyksiin innostavassa seurassa ja muuttamaan maailmaa journalismin kautta. Tule siis mukaan!

Starttina toimituskunnan työhön järjestetään päivänmittainen lehtityökoulutus lauantaina 20.1. Aamupäivällä käydään läpi journalismin perusteet ja Globalistin tekemisen peruskurssi, jos lehden tekeminen on uutta niin tämä antaa kaiken mitä tarvitset liittyäksesi toimituskuntaan. Peruskurssilla käydään läpi mm. juttujen suunnittelua, näkökulman valintaa sekä Globalistin eri juttutyyppejä ohjeistuksineen. Iltapäivällä syvennämme osaamistame hyvän journalismin tekemisessä. Kouluttajana toimii Ylioppilaslehden päätoimittaja Robert Sundman. Hänellä on jo monen vuoden kokemus lehden tekemisestä, ja osaa kertoa siitä selkeästi ja innostavasti.

10-11 Globalistin tekemisen alkeet (Jonas Biström, Changemakerin koordinaattori)

11-12 Journalismin alkeet, miten lehteä tehdään (Robert Sundman, Ylioppilaslehden päätoimittaja)

12-13 Lounas

13-15:30 Syventävä kurssi, miten hyvää journalismia tehdään (Robert Sundman, Ylioppilaslehden päätoimittaja)

15:45-17:15 Toimituskunnan seuraavan numeron ensimmäinen kokous.

Changemaker korvaa kaikkien tapahtumaan osallistuvien jäsentensä matkakulut matkaohjeensa mukaisesti. Muista siis säilyttää bussi- ja junaliput. Kulut laskutetaan verkostolta jälkikäteen tapahtumassa saatavalla lomakkeella. Koulutus on maksuton, mutta edellyttää Changemakerin jäsenyyttä. Jäsenyys on maksuton ja jäseneksi voi liittyä ilmoittautumisen yhteydessä, samalla lomakkeella. Koulutus pidetään Changemakerin toimistolla Helsingissä, osoitteessa Eteläranta 8, 3. kerros.

Globalistin toimituskunnan työstä pysyy kärryillä liittymällä myös sähköpostilistalle sekä Facebook-ryhmään. Lisätietoja lehdestä voit kysyä koordinaattori Jonas Biströmiltä (jonas.bistrom@kirkonulkomaanapu.fi).