Globalistin lehtityökoulutus

Globalisti-lehdet, tietokone ja muistikirja

Oletko kiinnostanut lehden tekemisestä ja tahtoisit oppia miten kirjoittamalla voidaan muuttaa maailmaa? Globalistin lehtityökoulutuksessa pääset oppimaan perusasioita lehden tekemisestä kokonaisvaltaisesti kirjoittamisesta kuvittamiseen. Osallistuaksesi koulutukseen sinulla ei tarvitse olla ennestään kokemusta lehtityöstä.

Aamupäivällä käydään läpi journalismin perusteet ja Globalistin tekemisen peruskurssi, jos lehden tekeminen on uutta niin tämä antaa kaiken mitä tarvitset liittyäksesi toimituskuntaan, mikäli niin tahdot. Peruskurssilla käydään läpi mm. juttujen suunnittelua, näkökulman valintaa sekä Globalistin eri juttutyyppejä ohjeistuksineen. Iltapäivällä syvennämme osaamistame hyvän journalismin tekemisessä.

10-11 Globalistin tekemisen alkeet

11-12 Journalismin alkeet, miten lehteä tehdään

12-13 Lounas

13-15:30 Syventävä kurssi, miten hyvää journalismia tehdään

15:45-17:15 Toimituskunnan seuraavan numeron ensimmäinen kokous.

Changemaker korvaa kaikkien tapahtumaan osallistuvien jäsentensä matkakulut matkaohjeensa mukaisesti. Muista siis säilyttää bussi- ja junaliput. Kulut laskutetaan verkostolta jälkikäteen tapahtumassa saatavalla lomakkeella. Koulutus on maksuton, mutta edellyttää Changemakerin jäsenyyttä. Jäsenyys on maksuton ja jäseneksi voi liittyä ilmoittautumisen yhteydessä, samalla lomakkeella. Koulutus pidetään Changemakerin toimistolla Helsingissä, osoitteessa Eteläranta 8, 3. kerros. Ilmoittautuminen aukeaa heinäkuun aikana.

Lisätietoja lehdestä antaa

päätoimittaja Aino Saarenmaa (paatoimittaja@changemaker.fi) sekä

toimitussihteeri Katriina Kontuniemi (toimitussihteeri@changemaker.fi)

 

Ilmoittaudu mukaan täyttämällä nettilomake (linkki aukeaa uuteen ikkunaan).

 

Tapahtumiin ja ryhmiin ovat tervetulleita kaikki toiminnasta kiinnostuneet. Tapahtumiin osallistuville korvataan matkakulut bussi- ja junalippuja vastaan Changemakerin matkaohjeen mukaisesti. Tapahtuma on esteetön.