Globalistin lehtityökoulutus

Oletko kiinnostanut lehden tekemisestä ja tahtoisit oppia miten kirjoittamalla voidaan muuttaa maailmaa? Globalistin lehtityökoulutuksessa pääset oppimaan perusasioita lehden tekemisestä kokonaisvaltaisesti kirjoittamisesta kuvittamiseen. Osallistuaksesi koulutukseen sinulla ei tarvitse olla ennestään kokemusta lehtityöstä. Kouluttajana tapahtumassa on Maailman Kuvalehden toimitussihteeri Karoliina Knuuti.

Aamupäivällä Karoliina johdattelee meidät journalismin perusteisiin ja iltapäivällä on Globalistin tekemisen peruskurssi. Mikäli lehden tekeminen on sinulle uutta niin tämä antaa kaiken mitä tarvitset liittyäksesi toimituskuntaan, mikäli niin tahdot. Lehtityökoulutuksessa käydään läpi mm. juttujen suunnittelua, näkökulman valintaa sekä Globalistin eri juttutyyppejä ohjeistuksineen.

10-12 Journalismin periaatteet, miten lehteä tehdään, juttujen tekeminen. Kouluttajana Karoliina Knuuti.

12-13 Lounas

13-14 Syventävä osio  lehden tekemisestä ja juttujen kirjoittamisesta. Kouluttajina Aino Saarenmaa ja Katriina Kontuniemi.

14-15 Globalistin tekeminen, miten kirjoitetaan globaaleista kehityskysymyksistä. Kouluttajana Matias Uusisilta.

15:15-17:15 Toimituskunnan seuraavan numeron ensimmäinen kokous.

Changemaker korvaa kaikkien tapahtumaan osallistuvien jäsentensä matkakulut matkaohjeensa mukaisesti. Muista siis säilyttää bussi- ja junaliput. Kulut laskutetaan verkostolta jälkikäteen tapahtumassa saatavalla lomakkeella. Koulutus on maksuton, mutta edellyttää Changemakerin jäsenyyttä. Jäsenyys on maksuton ja jäseneksi voi liittyä ilmoittautumisen yhteydessä, samalla lomakkeella. Koulutus pidetään Changemakerin toimistolla Helsingissä, osoitteessa Eteläranta 8, 3. kerros. Myös etäosallistuminen on mahdollista. Ilmoittautuneille lähetetään etäosallistumislinkki ennen tapahtuman alkua.

Lisätietoja lehdestä antaa

päätoimittaja Aino Saarenmaa (paatoimittaja@changemaker.fi) sekä

toimitussihteeri Katriina Kontuniemi (toimitussihteeri@changemaker.fi)

 

Ilmoittaudu mukaan täyttämällä nettilomake (linkki aukeaa uuteen ikkunaan).

 

Tapahtumiin ja ryhmiin ovat tervetulleita kaikki toiminnasta kiinnostuneet. Tapahtumiin osallistuville korvataan matkakulut bussi- ja junalippuja vastaan Changemakerin matkaohjeen mukaisesti. Tapahtuma on esteetön.