Globalistin lehtityökoulutus

Globalistin journalismikoulutus 13.2.2021 verkossa. Kuvassa kasa aikakausilehtiä.

Oletko kiinnostanut journalismista ja lehden tekemisestä? Tahtoisitko oppia miten kirjoittamalla voidaan muuttaa maailmaa? Globalistin lehtityökoulutuksessa pääset oppimaan perusasioita lehden tekemisestä kokonaisvaltaisesti kirjoittamisesta kuvittamiseen. Osallistuaksesi koulutukseen sinulla ei tarvitse olla ennestään kokemusta lehtityöstä.

Koulutuspäivä johdattelee meidät journalismin perusteisiin ja Globalisti-lehden tekemiseen. Mikäli lehden tekeminen on sinulle uutta niin tämä antaa kaiken mitä tarvitset liittyäksesi toimituskuntaan, mikäli niin tahdot. Lehtityökoulutuksessa käydään läpi mm. juttujen suunnittelua, näkökulman valintaa sekä Globalistin eri juttutyyppejä ohjeistuksineen. Koulutuspäivän jälkeen pidetään myös Globalistin toimituskunnan ensimmäinen kokous. Kouluttajana koulutuksessa toimii Changemaker-koordinaattori Matias Uusisilta sekä freelance-journalisti ja The Ulkopolitistin entinen päätoimittaja Anna Tervahartiala.

Koulutuksen aikataulu:

10:00-11:45 Lehtityön perusteet
12:00-13:15 Anna Tervahartiala – Syventävä koulutus: mitä journalismi on, haastattelutekniikat, apua otsikointiin, miten työstää ideoita
13:15-13:45 TAUKO
13:45-14:30 Globalistiin kirjoittaminen ja toimituskuntaan liittyminen
14:30-16:00 Globalistin toimituskunnan kokous

Koulutus järjestetään etänä. Linkki koulutukseen lähetetään kaikille ilmoittautuneille viimeistään 12.2.2021.

 

Ilmoittaudu mukaan täyttämällä nettilomake (linkki aukeaa uuteen ikkunaan).

 

Tapahtumiin ja ryhmiin ovat tervetulleita kaikki toiminnasta kiinnostuneet. Tapahtumiin osallistuville korvataan matkakulut bussi- ja junalippuja vastaan Changemakerin matkaohjeen mukaisesti. Tapahtuma on esteetön.