Globalistin lehtityökoulutus

Ilmoittautumislomake. (linkki aukeaa uuteen välilehteen)

Oletko kiinnostanut lehden tekemisestä? Tahtoisitko oppia miten kirjoittamalla voidaan muuttaa maailmaa? Globalistin lehtityökoulutuksessa pääset oppimaan perusasioita lehden tekemisestä kokonaisvaltaisesti kirjoittamisesta kuvittamiseen. Osallistuaksesi koulutukseen sinulla ei tarvitse olla ennestään kokemusta lehtityöstä. Tule siis mukaan!

Päivänmittainen lehtityökoulutus järjestetään lauantaina 5.2. Aamupäivällä käydään läpi journalismin perusteet ja Globalistin tekemisen peruskurssi. Jos lehden tekeminen on uutta niin tämä antaa kaiken mitä tarvitset liittyäksesi toimituskuntaan! Peruskurssilla käydään läpi mm. juttujen suunnittelua, näkökulman valintaa sekä Globalistin eri juttutyyppejä ohjeistuksineen. Journalismin ja lehtityön perusteisiin meidät johdattelee viestintäasiantuntija ja entinen Globalistin päätoimittaja Aino Saarenmaa. Iltapäivällä syvennämme osaamistame hyvän journalismin tekemisessä mm. työpajatyöskentelyllä

10-11 Globalistin tekemisen alkeet

11-12 Journalismin perusteet, miten lehteä tehdään

12-13 Tauko

13-14:00 Syventävä kurssi, miten hyvää journalismia tehdään

14-15:00 Näin teet hyvän ja mielenkiintoisen jutun -työpaja

15:15-16:30 Globalisti-lehden toimituskunnan kokous, joka aloittaa lehden seuraavan numeron tekoprosessin.

Koulutus on maksuton, mutta edellyttää Changemakerin jäsenyyttä. Jäsenyys on maksuton ja jäseneksi voi liittyä ilmoittautumisen yhteydessä, samalla lomakkeella. Changemakerin jäseneksi voi liittyä kuka tahansa 13-35-vuotias toiminnasta kiinnostunut. Koulutus pidetään etänä Microsoft Teams -alustalla.

Ilmoittautua voit tämän linkin kautta. (linkki aukeaa uuteen välilehteen) Koulutuksessa noudatetaan tarvittavia turvallisuusohjeita sen hetkisen koronatilanteen mukaan.

Lisätietoja lehdestä antaa koordinaattori Matias Uusisilta (matias.uusisilta@kua.fi)