Globalistin lehtityökoulutus

Oletko kiinnostanut lehden tekemisestä? Tahtoisitko oppia miten kirjoittamalla voidaan muuttaa maailmaa? Globalistin lehtityökoulutuksessa pääset oppimaan perusasioita lehden tekemisestä kokonaisvaltaisesti kirjoittamisesta kuvittamiseen. Osallistuaksesi koulutukseen sinulla ei tarvitse olla ennestään kokemusta lehtityöstä. Tule siis mukaan!

Päivänmittainen lehtityökoulutus järjestetään lauantaina 10.9. Aamupäivällä käydään läpi journalismin perusteet ja Globalistin tekemisen peruskurssi. Jos lehden tekeminen on uutta niin tämä antaa kaiken mitä tarvitset liittyäksesi toimituskuntaan! Peruskurssilla käydään läpi mm. juttujen suunnittelua, näkökulman valintaa sekä Globalistin eri juttutyyppejä ohjeistuksineen. Iltapäivällä syvennämme osaamistame hyvän journalismin tekemisessä toimittaja Annika Martikaisen johdolla sekä työpajatyöskentelyllä.

10-11 Globalistin tekemisen alkeet

11-12 Journalismin perusteet, miten lehteä tehdään

12-13 Tauko & ilmainen lounas paikan päällä osallistuvilla

13-14:00 Syventävä kurssi, miten hyvää journalismia tehdään, kouluttamassa Annika Martikainen

14-15:00 Näin teet hyvän ja mielenkiintoisen jutun -työpaja

15:15-16:30 Globalisti-lehden toimituskunnan kokous, joka aloittaa lehden seuraavan numeron tekoprosessin.

Koulutus on maksuton, mutta edellyttää Changemakerin jäsenyyttä. Jäsenyys on maksuton ja jäseneksi voi liittyä ilmoittautumisen yhteydessä, samalla lomakkeella. Changemakerin jäseneksi voi liittyä kuka tahansa 13-35-vuotias toiminnasta kiinnostunut. Koulutus pidetään paikan päällä Helsingissä Changemakerin toimistolla osoitteessa Eteläranta 8.

Ilmoittaudu tapahtumaan tämän linkin kautta. (linkki aukeaa uuteen välilehteen)

Lisätietoja lehdestä antaa koordinaattori Matias Uusisilta (matias.uusisilta@kua.fi)

Tapahtumiin ja ryhmiin ovat tervetulleita kaikki toiminnasta kiinnostuneet. Tapahtumiin osallistuville korvataan matkakulut bussi- ja junalippuja vastaan Changemakerin matkaohjeen mukaisesti. Tapahtuma on esteetön.