Journalismikoulutus: kuvaaminen ja kuvittaminen

Mies kameran kanssa. Kuvan päällä koulutuspäivän otsikko.

Mitä väliä on sillä, millaisia kuvia viestinnässämme käytämme? Millaisesta maailmasta ne kertovat ja millaista maailmaa ne luovat? Mikä on kuvan valta ja mikä kuvaajan ja katsojan vastuu? Millaisten eettisten kysymysten kanssa kuvatoimittamisessa painitaan?

Tämä tiivis luento on tarkoitettu herättelemään meitä kuvavirtojen turruttamia, ja tarjoamaan apuja kriittisempään ja analyyttisempään työskentelyyn kuvien parissa. Käymme lyhyesti läpi myös henkilökuvausta niin, että oma valmius laadukkaan materiaalin tuottamiseen paranee.

Koulutuksessa Kirkon Ulkomaanavun kuvaaja ja kokenut freelance valokuvajournalisti Saara Mansikkamäki kouluttaa Changemakerin vapaaehtoisia henkilökuvien kuvaamisesta, kehitysjournalismin kuvittamisesta sekä näihin liittyvistä eettisistä kysymyksistä.

Koulutus järjestetään Eteläranta 8:n Mikael-salissa ja sinne ovat tervetulleet niin Globalistin tekemisestä kiinnostuneet, kuin kaikki muutkin. Myös etäosallistuminen on mahdollista.

Koulutuksen jälkeen pidetään myös Globalisti-lehden 1/2021 numeron toimituskunnan kokous. Ilmoittautuminen koulutukseen sekä toimituskunnan kokoukseen tapahtuu tämän linkin kautta (linkki avautuu uuteen ikkunaan).

Tapahtumiin ja ryhmiin ovat tervetulleita kaikki toiminnasta kiinnostuneet. Tapahtumiin osallistuville korvataan matkakulut bussi- ja junalippuja vastaan Changemakerin matkaohjeen mukaisesti. Tapahtuma on esteetön.