Iso kampanjasuunnittelupäivä

Ilmoittaudu tästä (linkki lomakkeeseen)

Tule kampanjasuunnittelupäivään suunnittelemaan Changemakerin tulevia kampanjoita! Vuonna 2020 Changemaker tekee (vähintään) kahta kampanjaa. Rauhaa edistämme kampanjalla, joka toimii vihapuhetta ja syrjintää vastaan. Oikeudenmukaista globaalia taloutta edistämme #430 -kampanjaan osallistumalla. #430 -kampanjan tavoitteena on lakeja ja päätöksiä, jotka tukkivat verovälttelyn porsaanreikiä Suomessa. Kampanjasuunnittelupäivässä pääset yhdessä muiden kanssa  ideoimaan ja päättämään Changemakerin tulevista kampanjoista!

Vihapuhe ja syrjintä ovat ongelmia sekä Suomessa että monessa kehittyvässä maassa. Kampanjassa kehitetään tapoja, joilla nuoret voivat itse vaikuttaa syrjintään ja vihapuheeseen. Ideoiden ja vaikuttamistapojen vaihtoa tehdään kehittyvien maiden nuorten kanssa.

Verovälttelyn takia Suomi menettää ainakin 430 miljoonaa euroa verotuloja vuosittain, Saharan eteläpuoleinen Afrikka menettää verotuloja enemmän kuin sinne suuntautuu kehitysyhteistyörahoitusta. Kampanjoimalla toimien puolesta parannetaan koulutuksen, ilmaston, ruokaturvan ja terveydenhuollon tilaa suomessa ja muualla.

Päivän ohjelmassa on yhteinen aloitus, jonka aikana kuullaan Changemakerin toiminnasta ja kampanjointityylistä, sen jälkeen jakaudutaan teemoittain ja kuullaan asiantuntijoiden näkökulmia aiheeseen. Tämän jälkeen ideoidaan toimintaa kampanjoihin ja kehitetään jokaiselle idealle, joka saa kannatusta suunnitelma ja työryhmä. Lopuksi keräännytään yhteen tarkastelemaan, mitä on päivän aikana saatu aikaiseksi. Päivä alkaa puoli kymmenen ja loppuu kello 17.

Ilmoittaudu tästä (linkki lomakkeeseen)

Mukaan voi tulla ilman aikaisempaa vaikuttamiskokemusta tai Changemaker-kokemusta. Changemakerin jäsenille korvataan matkat, matkaohjeen mukaisesti. Koulutuksessa tarjotaan vegaaninen lounas.