Journalismikoulutus

Kirkon Ulkomaanavun nuorten vaikuttamisverkosto Changemaker julkaisee kahdesti vuodessa Globalisti-lehteä. Lehden nykyisille ja tuleville tekijöille sekä aiheesta muuten kiinnostuneille Changemakerin jäsenille järjestetään lyhyt journalismikoulutus. Koulutuksen teema on Vaikuttavan viestinnän keinotkuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa ja haastattelu saa ilmiön puhumaan omin sanoin.

Valokuvaamisesta kouluttaa KUA:n kuvaaja Tatu Blomqvist ja haastattelemisen maailmaan perehdyttää freelancetoimittaja Lea Pakkanen. Tatun kuvia ovat julkaisseet mm. Helsingin Sanomat, Punainen Risti sekä Amnesty. Hän opastaa kuvaamisen lähtökohtia ja mihin kannattaa kiinnittää huomiota kuvatessa. Lea puolestaan on kirjoittanut mm. Suomen Kuvalehteen ja toiminut ihmisoikeustarkkailijana EAPPI-ohjelman kautta. Hänellä on vuosien kokemus rauhanrakentamisen ja vaikuttamistyön alalta. Lea kertoo haastattelemisen perusteita ja jakaa kokemuksiaan haastattelemisen merkityksestä.

Koulutus on suunnattu erityisesti syyskuussa Globalistin lehtityökoulutukseen osallistuneille sekä ensi keväänä Globalistin tekemisestä kiinnostuneille. Kurssille otetaan  max. 15 henkeä. Ilmoittaudu siis pian täällä !

Koulutus on Changemakerin jäsenille täysin ilmainen ja heille korvataan myös matkakulut juna- tai bussilippuja vastaan. Jäseneksi liittyminen on ilmaista!